Învăţământ
Claudiu Manda: Obligația noastră este de a se realiza o creștere a salariilor de 56 la sută

Vicepreședintele Sentului, senatorul doljean Claudiu Manda, a declarat marți, la finlul ședinței Biroului permanent de marți, că în plen au fost aprobate 80 amendamente făcute la Legea salarizării unitare.

"În ceea ce privește Legea salarizării, vă pot spune că au fost aprobate 80 de amendamente la Senat și 100 de amendamente la Camera Deputaților. Obligația noastră este de a se realiza o creștere a salariilor de 56 la sută, în conformitate cu programul de guvernare, în ceea ce privește încadrarea în anvelopa salarială. În aceste condiții, rămâne să vedem care sunt etapele și care sunt categoriile care vor primi măririle de salariu și în ce perioadă. Există o discuție la nivelul comisiei parlamentare privitoare la existența unei depășiri a anvelopei, cel puțin pe etape. Această sumă era programată de la început a fi dată în mai multe tranșe și am putea fi în situația ca, în primă etapă, dacă s-ar adopta toate aceste amendamente, să depășim această anvelopă. Noi trebuie să ne încadrăm în această marjă, calculele sunt făcute. Chiar astăzi se lucrează la comisie, unde sunt prezenți și experții de la minister. Acolo vor analiza, vor calcula, vor dezbate și vor lua deciziile care se impun”, a declarat Claudiu Manda.

Sursă foto: Facebook/Senatul României

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.