Învăţământ
Concursul Naţional  „Unirea: libertate şi unitate”  în Arhiepiscopia Craiovei      

La Şcoala Gimnazială din Vârvoru de Jos, judeţul Dolj, a avut loc marţi, 28 martie, o nouă întrunire în cadrul  Concursului Naţional, Cultural-Artistic „Unirea: libertate şi unitate”, derulat la nivelul Patriarhiei Române, la iniţiativa şi cu binecuvântarea PF Părinte Patriarh Daniel. Manifestarea este desfăşurată de către Grupul parohial de tineri coordonaţi de preotul Ionel Marcu, de la Parohia „Sfânta Tatiana” – Ciutura şi de prof Maria Mitrea. Cu acest prilej, elevii au prezentat lucrări la secţiunile literară şi artistică ale concursului, predominând icoanele în desen şi acuarelă, urmând ca ele să intre în compeţiţie cu alte lucrări la nivel protoierie şi apoi eparhie, câştigătorii calificându-se la faza naţională a concursului.

Premierea echipelor câştigătoare la nivel naţional va avea loc la Patriarhia Română, pe 21 mai a.c., de praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Tematica concursului este circumscrisă Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918 şi are ca scop cultivarea dragostei de ţară şi de biserică, precum şi de a-i educa pe tineri în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale.

 

                                          

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.