Învăţământ
“Dezvoltare profesională pentru experţi în educaţie”, un simpozion dedicat cadrelor didactice, organizat la Grădinița 'Petrache Poenaru'

Grădiniţa cu Program Prelungit „Petrache Poenaru” a organizat vineri, 24 noiembrie, , Simpozionul judeţean “Dezvoltare profesională pentru experţi în educaţie”, eveniment ce a reunit cadre didactice din 21 de localităţi doljene, interesate de dezvoltare şi inovaţie în educaţie.

Parteneriatul de lungă durată cu Asociaţia Dominou, ce desfăşoară proiecte şi cursuri de calitate deosebită în educaţia adulţilor, dezvoltând competențe transversale importante pentru experţii în educaţie (formator, management de proiecte etc.), i-a inspirat pe organizatori să aducă împreună cele două feţe ale monedei, educabili şi educaţi.

Printre lucrările prezentate s-au remarcat cele prezentând activităţile de voluntariat internaţional, organizate cu ajutorul voluntarilor aduşi de Asociaţia Dominou din Turcia, Macedonia, Grecia şi Portugalia în grădiniţa gazdă, dar şi în alte patru şcoli şi grădiniţe paarticipante. “Copiii apreciază foarte mult şansa de a cunoaşte şi de a desfăşura activităţi cu tineri din alte ţări. Am vrut să prezentăm rezultatele deosebite obţinute în activităţile intercultulturale cu cei mici, pentru a inspira şi alte şcoli şi grădiniţe în a deveni mai internaționale”, a declarat coordontoarea proiectului, profesorul educator Silvia Pătru. Conducerea Grădiniței cu Program Prelungit “Petrache Poenaru” susține noi metode de pregătire atât a cadrelor didactice cât și a beneficiarilor sistemului de educație. “Pe lângă profesorii prezenţi, am încercat o abordare transectorială în colaborare cu sectorul ONG. Am avut invitaţi speciali de la Asociaţia Edu2grow, care au desfăşurat activităţi non-formale cu profesorii, foarte bine primite de cei prezenţi. Viitorul educaţiei consta în folosirea de metode noi, şi mulţumim tuturor profesorilor care ni s-au alăturat pentru a crea, împreună, un viitor mai bun pentru copiii noştri”, a conchis Alina Iordache, directorul Grădiniței cu Program Prelungit “Petrache Poenaru” Craiova.

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.