Învăţământ
Ediţia 2017 a Balului Bobocilor Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”  din Craiova  a fost  „A la Caragiale”

Cele 7 perechi de boboci care au concurat pentru titlul de MISS şi MISTER BOBOC 2017 sau MISS şi MISTER POPULARITATE 2017 au dat viaţă personajelor lui Ion Luca Caragiale şi au dus publicul în atmosfera celor mai cunoscute creaţii caragialiene.

Cu toţii au stârnit ropote de aplauze cu interpretările lor, intrând în pielea personajelor de un irezistibil umor clasic şi au pus în valoare   comicul situaţiilor, de limbaj, cel de moravuri,  de nume sau de caracter  din „D’ale carnavalului”,  „Două Loturi” , „O noapte furtunoasă”, „Bacalaureat”, „Conu  Leonida faţă cu reacţiunea”. Lefter Popescu şi consoarta lui, Rică Venturiano și Veta, Conu  Leonida şi  Efimiţa, Cetăţeanul Turmentat şi Zoe, Profesorul şi Madame Caliopi Georgescu,  Chiriac şi Ziţa, Nae Girimea şi Miţa Baston au prins viată pe scena Cercului Militar din Craiova. Bobocii au fost supuşi, pe rând, probei de cultură generală – recunoaşterea personajelor lui Caragiale după replica citată –  şi testului surpriză – exerciţiul de dicţie. Proba cea mai așteptată a concursului a   constat în demonstrarea talentului de către fiecare dintre cei 14 participanți. Folclorul românesc  a fost reprezentat pe scena Cercului Militar din Craiova de un grup de dansatori care au impresionat prin forță, autenticitate și sensibilitate coregrafică şi de soliştii talentaţi  care au ridicat spectatorii în picioare şi au stârnit ropote de aplauze. Limbajul dansului este universal și, de aceea, stiluri diferite de dans au traversat continente depășind barierele impuse de limbă, de rasă sau de religie iar momentele de dans modern susţinute în spectacol au demonstrat din plin acestea. Tot pandurii ne-au convins că pentru a da viață unei melodii nu este neapărat nevoie de instrumente sau că sunt foarte buni instrumetişti, că magia poate fi întâlnită pretutindeni în lume, că sunt buni recitatori sau solişti de muzică uşoară, că scriu poezie şi că pot fi prezentatori de ştiri de mare succes. Spectacolul a fost încheiat de elevii clasei a XI-a B care au impresionat prin eleganţa şi rafinamentul dansului de societate. Juriul, format din reprezentanţi ai elevilor şi cadrelor didactice, a avut o misiune dificilă şi, la finalul balului au anunţat premiile: Mister Popularitate 2017 este Lucian Mitrică, Miss Popularitate 2017 a fost aleasă Patricia Măceşanu,  titlul de Mister Boboc 2017 a fost câştigat de Ionel Marciuc iar Nicoleta Rădoi a fost declarată Miss Boboc 2017.  Muzica, dansul şi buna dispoziţie, cântecul şi jocul popular, eleganţa şi rafinamentul dansului de societate, toate şi fiecare în parte, au contribuit la reuşita ediţiei din acest an a Balului Bobocilor Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova.

 

 

 

 

 .

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.