Învăţământ
Elevii de la Carol, constructori de roboți mobili

Clubului de Robotică și Mecatronică a ajuns la a treia ediție, 19 elevi ai liceului Carol I, din Craiova, fiind selectați pentru a combina construcția de roboți mobili cu ajutorul kit-ului LEGO MINDSTORM Education EV3 și programarea JAVA.

Cei 19 elevi selectați pentru acest cerc vor folosi kit-ul LEGO MINDSTORM EV3 în încercarea de a crea noi modele de roboți mobili. Doar cu acest kit au fost realizate peste 15.000 de modele diferite, scopul cercului fiind ca participanții să creeze și să adauge ceva nou la multitudinea de proiecte dezvoltate. „Este a treia ediție a acestui cerc de robotică și mecatronică. Ce este robotica, ce este mecatronica? Este o sinergie de mai multe domenii, mecanică, electronică, informatică. Am ales să folosim lego pentru că este un mediu interactiv, plăcut și foarte simplu pentru a învăța primii pași în robotică. Cei de la Lego s-au gândit că ar fi interesant daca ar putea programa sau mișca piesele, astfel că primul kit a apărut în 1998, iar ce noi vom folosi este Mindstorm Ev3. Ele sunt programabile într-un mediu grafic, programare vizuală, dar pot fi, de asemenea, programate și  în limbajul Java. Obiectivul nostru este atragerea absolvenților de liceu  către studiul ingineriei”, a declarat Lidia Băzăvan. Organizatorii spun că până la finalul anului fiecare participant își va putea crea propriul model de robot. Craiova este un pionier al roboticii și mecatronicii, fiind primul centru înființat din țară și singurul care a oferit licență, master și doctorat in aceste domenii.

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.