Învăţământ
Grădinarii de la 'Petrache Poenaru' au marcat Centenarul Marii Uniri cu 'amintiri de la bunici'

Preşcolarii Grădiniţei cu Program Prelungit “Petrache Poenaru” şi cadrele didactice ale acestora au marcat, miercuri, Centenarul Marii Uniri, cu o expoziţie de produse hand-made realizate de grădinari împreună cu bunicii acestora.

Expoziţia cu vânzare “Amintiri de la bunici” a fost deschisă cu un spectacol prezentat de micuţii grădinari, ei prezentând în faţa invitaţilor un colaj de cântece patriotice. Aplauze au primit din partea cadrelor didactice, părinţilor invitaţi dar şi a inspectorului şcolar general Monica Sună, precum şi consilierului local municipal Victor Nicolicea. “Noi ne-am pregătit cu mic, cu mare pentru a sărbători Marea Unire. Copilaşii, părinţii şi cadrele didactice au pus foarte mult suflet, ne-am unit cu toţii şi aici de faţă vedeţi roadele muncii noastre. Ca şi cadre didactice avem această menire de a forma oameni, micuţii noştri au înţeles că sunt români, îşi iubesc ţara”, a declarat directorul Grădiniţei cu Program Prelungit “Petrache Poenaru”,Alina Iordache. La rândul său, inspectorul şcolar general Monica Sună a subliniat importanţa manifestărilor dedicate Centenarului, apreciind eforturile cadrelor didactice şi ale micilor grădinari depuse pentru realizarea expoziţiei “Amintiri de la bunici”. “Au reuşit copiii să ne transmită din emoţia lor pentru că aniversarea Centenarului reprezintă un moment de emoţie, un moment de renaştere naţională şi de speranţă”, a precizat Monica Sună. Invitaţii, dar şi părinţii şi bunicii au avut ocazia să cumpere exponatele realizate de grădinari cu ajutorul familiei, printre acestea numărându-se ştergare, gemuri, compoturi, prăjituri, linguri de lemn pictate cu motive tradiţionale, păpuşi confecţionate din materiale textile dar şi porumb. După ce au derbăcat costumul popular, mici grădinari au început repetiţiile pentru serbările dedicate sosirii lui Moş Crăciun, ei promiţând să îl aştepte pe acesta, în a doua parte a lunii decembrie, cu fursecuri, poezii şi cântecele în schimbul cărora speră să primească cele mai frumoase cadouri.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.