Învăţământ
Mai multe cadre didactice din Bănie au învăţat cum să folosească metodele nonformale pentru incluziunea copiilor cu dificultăţi

Cadrele didactice ale Grădiniţei cu Program Prelungit "Petrache Poenaru" Craiova au participat în perioada  04-12.10.2019 la cursul de formare "Non formal for inclusion", ce s-a desfăşurat în Senglea, Malta. Este primul curs din cele trei ale proiectului "Incluziune şi integrare în Erasmus+!" - 2019-1-RO01-KA101-062845.

În cele 9 zile de curs, profesorii au învăţat cum să folosească metodele nonformale în educaţia formală pentru a creşte gradul de incluziune şi integrare al copiilor cu dificultăţi de învăţare şi/sau adaptare. Pe toată durata proiectului vor fi organizate activităţi de promovare, diseminare şi multiplicare, prin care rezultatele proiectului vor fi cunoscute la nivel local, judeţean, naţional şi internaţional. "Imediat după ce am ajuns la clasa am încercat cu copii unele dintre metodele pe care le-am învăţat la curs: "să ne cunoaştem!" şi " fly, flee, flew". Copii au intrat foarte repede în joc şi au fost încântaţi de aceste metode distractive prin care şi-au putut cunoaşte colegii." Anda Albu - participant, profesor învăţământ preşcolar. În cadrul activităţilor de educaţie nonformala desfăşurate la curs, a fost încurajat lucrul în echipe astfel încât să cooperăm şi să împărtăşim experienţe împreună cu ceilalţi profesori, să ascultăm activ opiniile celor din jur şi să găsim modalităţi interactive de a prezenta anumite rezultate, făcându-se apel astfel la creativitate şi spirit de iniţiativă. Prin acest tip de activități mi-am mărit capacitatea de a aplica diverse cunoștințele teoretice și a putea găsi soluții la probleme practice", a declarat Alina Mustaţa - participant, profesor învăţământ preşcolar. "Educaţia socio-emoţionala şi educaţia pentru cooperare sunt foarte importante pentru competentele secolului 21. Majoritatea copiilor pe care îi educam vor avea servicii care nu există în ziua de astăzi, aşa că trebuie să fie educaţi prin cooperare şi creativitate, pentru a fi capabili să răspundă noilor provocări. Acest proiect este un pas pentru a-i sprijini" , ne-a împărtăşit director Alina Iordache. Mai multe informaţii şi imagini despre proiect se găsesc pe pagina grădiniţei Petrache Poenaru.

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.