Învăţământ
Rectorul UCV Cezar Spînu, Doctor Honoris Causa  al Universităţii de Stat din Tiraspol

Rectorul Universității din Craiova, prof.univ.dr. Cezar Spînu, a primit titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii de Stat din Tiraspol (cu sediul în Chişinău), la propunerea Senatului Universității din Tiraspol, cu prilejul manifestărilor dedicate Centenarului. 

Colaborarea între cele două instituţii de învăţământ a început în urmă cu un an, când Universitatea din Craiova a primit vizita unei delegaţii a Universităţii de Stat din Tiraspol. Până acum 18 cadre didactice şi 12 masteranzi de la diverse programe sunt în mobilitate la Universitatea din Craiova, „pentru toţi fiind asigurate cele mai bune condiţii de cazare, accesul la infrastructura de cercetare, utilajul ştiinţific, bazele de date, biblioteci”, după cum a declarat rectorul UST, Eduard Coropceanu. La ceremonie au participat reprezentanţi ai cercetării ştiinţifice în domeniul chimiei, reprezentanți ai învățământului superior din Chișinău, comunităţi academice, inclusiv Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova. Universitatea de Stat din Tiraspol, cea mai veche universitate din Republica Moldova, este singura universitate europeană refugiată, fiind transferată temporar la Chişinău, din cauza conflictului transnistrean.

 

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.