Învăţământ
S-au afișat listele cu beneficiarii Programului Național pentru protecție socială ”Bani de liceu”

Vineri, 26 octombrie 2018, s-au afișat listele cu beneficiarii Programului Național pentru protecție socială ”Bani de liceu”. La nivelul județului Dolj au fost înregistrați 2053 de beneficiari, urmând ca in perioada 28 octombrie – 2 noiembrie să aibă loc depunerea contestațiilor iar în data de 6 noiembrie să fie afișate listele finale, după contestații.

Vineri, 26 octombrie 2018, s-au afișat listele cu beneficiarii Programului Național pentru protecție socială ”Bani de liceu”. La nivelul județului Dolj au fost înregistrați 2053 de beneficiari. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate la: Liceul Tehnologic ”Petre Baniță” Călărași – 137 beneficiari, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Filișanu” Filiași – 114 beneficiari, Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” Băilești – 113 beneficiari, Liceul Teoretic ”Ctin Brâncoveanu” Dăbuleni – 104 beneficiari, Liceul Teoretic Amărăștii de Jos – 103 beneficiari, Colegiul Național Economic ”Gh. Chițu” Craiova – 103 beneficiari. În perioada 28 octombrie – 2 noiembrie va avea loc depunerea contestațiilor iar în data de 6 noiembrie vor fi afișate listele cu beneficiari, după contestații. În noul an școlar 2018-2019, fiecare elev va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar, față de 180 lei/lunar cât primea până în prezent. De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este crescută de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală – salariul de bază minim brut pe țară. Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului național de protecție socială „Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție. Sprijinului se acordă pentru elevii care urmează, la cursuri de zi, liceul sau învățământul profesional. Sprijinul financiar se sistează în următoarele situaţii: elevul absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ; elevul a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile; elevul a obţinut sub nota 7 la purtare; elevul nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ sau a fost exmatriculat.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.