Învăţământ
Studenții străini le-au arătat craiovenilor cum se mănâncă și se trăiește în țările lor

Paella, guacamole şi tortilla sunt doar câteva dintre ingredientele speciale pregătite de studenții străini, prezenți în holul Universității din Craiova.

Universitatea din Craiova prin intermediul Departamentului de Relaţii Internaţionale (DRI) în parteneriat cu Asociaţia Erasmus Student Network Craiova (ESN Craiova) şi American Experience Craiova, a organizat miercuri, 17 octombrie 2018, în Holul Central al Universităţii din Craiova, evenimentul “Be multicultural”, ediţia a III-a. Evenimentul a reunit studenţii Erasmus Incoming şi studenţii interinstituţionali care desfăşoară mobilităţi de studiu la Universitatea din Craiova. Studenți din Grecia, Spania, Turcia, Polonia şi Mexic și-au reprezentat ţara de origine printr-un un stand de prezentare cu obiecte şi produse tradiţionale. „Guacamole este o salată tradițională mexicană pe bază de avocado extrem de sănătoasă. Am folosit și ardei iuţi Jalapeño”, ne-a decalarat reprezentanta Mexicului care studiază pe o perioadă de șase luni la Facultatea de Litere din Craiova. Vizitatorii au degustat mâncăruri specifice, au admirat porturi populare ale altor popoare şi au aflat mai mule informaţii despre acestea. Scopul evenimentului a fost acela de a socializa şi interacţiona cu diverse culturi și a oferi informaţii cu privire la oportunităţile de studiu, practică şi voluntariat disponibile studenţilor români.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.