Învăţământ
Suspendarea cursurilor nu afectează Simularea Examenului de Evaluare Națională

Simularea Examenului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a se desfășoară în condiții normale, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Proba de Limba şi literatura română, va fi luni, 5 martie, 2018, iar cea de Matematică, marţi, 6 martie, 2018, în toate unitățile școlare, conform Procedurii elaborate de MEN cu nr. 26904/ 28.02.2018, privind organizarea și desfășurarea simularii evaluării nationale pentru elevii clasei a VIII-și a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, în anul școlar 2017 – 2018, postată pe site – ul www.isjdolj.ro . La această simulare vor participa 5319 elevi. Precizăm că, joi, 01 martie 2018, s-a desfășurat, în bune condiții,  simularea tehnică în toate unitățile școlare.

În vederea respectării Calendarului mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2018 – 2019, conform Metodologiei - cadru pentru anul şcolar 2018-2019, anexă la OMEN nr. 5485/13.11.2017, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj va avea loc luni, 05 martie 2018, ședința de repartizare pentru completarea normei didactice după programul atașat prezentului Comunicat, începând cu ora 13.00, în sala Amfiteatru. Inspecțiile la clasă și probele practice/orale, conform precizărilor primite de la MEN azi, 02.03.2018, au fost reprogramate pentru luni, 05.03.2018, în intervalul orar 08.00-12.00, în unitățile de învățământ unde nu se desfășoară simularea evaluării naționale. Programarea acestora se găsește postată pe site-ul www.isjdolj.ro .

Cu privire la organizarea și desfășurarea Olimpiadelor școlare, etapa județeană, în data de 03.03.2018 conform programării și precizărilor MEN, sâmbătă, 03.03.2018, începând cu ora 07.00, în Județul Dolj se vor desfășura 8 olimpiade după cum urmează:

-        Olimpiada de Biologie - Școala Gimnazială “Alexandru Macedonski” Craiova,

-        Olimpiada Județeană de Limbi Romanice - Colegiul ” Ștefan Odobleja” Craiova

-        Olimpiada Județeană de Limba Engleză - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova

-        Olimpiada de Limba Rusă - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova

-        Olimpiada de Geografie - Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” Craiova

-        Olimpiada de Religie Ortodoxă pentru Învățământul Laic - Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” Craiova

-        Olimpiada de Religie Ortodoxă pentru Seminariile Teologice - Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Grigorie Teologul” Craiova

-        Olimpiada de pedagogie-psihologie - Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” din Craiova

În centrele de concurs a fost asigurată logistica necesară bunei desfășurări a olimpiadelor (imprimantă color, alb negru, certificat SSL, tipizate, etc.).

Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, suplimentar, Inspectoratul Școlar Județean Dolj a solicitat directorilor unităților de învățământ unde se desfășoară olimpiadele să asigure:

-        înlăturarea zăpezii și deblocarea căilor de acces în incinta școlilor;

-        folosirea materialelor antiderapante în toate spațiile afectate și pe căile de acces, pentru a fi evitate accidentările;

-        monitorizarea prin personalul de specialitate a funcționării în bune condiții a instalațiilor de încălzire, alimentare cu apă, gaze și energie electrică;

De asemenea, inspectorii de specialitate și directorii unităților implicate, au primit confirmarea participării tuturor cadrelor didactice (membrii comisiilor, evaluatori, supraveghetori) și a personalului nedidactic necesar unei bune desfășurări a acestor olimpiade.

Elevii participanți au fost informați de către profesorii coordonatori cu privire la programul de desfășurare a olimpiadei.

La nivelul județului sunt înscriși, pentru a participa sâmbătă, 03.03.2018, la olimpiade un număr de 650 elevi.  De asemenea vor fi prezenți 136 profesori evaluatori, 84 profesori supraveghetori.

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.