Politic
Adevăratele realizări ale primarului Pupăză

Cârcea are un primar care în 17 ani de mandat a devenit de departe cel mai bogat om din comună cu sute de hectare de teren intravilan și extravilan aparținând firmelor familiei, case, apartamente etc. Există, bineînțeles, posibilitatea ca unele terenuri extravilane să fi devenit intravilane între timp datorită unor decizii ale primăriei dând naștere unor conflicte de interese.

Este remarcabil cum un ales local a reușit, în același timp, să administreze finanțele locale dar și ale familiei pentru a prospera semnificativ. Toate aceste proprietăți nu se regăsesc în declarația de avere, în mod evident.

 

Avem un mare număr de concetățeni care au plecat în străinătate sau sunt încă acolo încercând să câștige o pâine pentru familia lor în timp ce în localitatea natală nu au posibilitatea să prospere dacă nu fac parte din grupul de interese al primarului. Asta ne dorim pentru noi și copiii noștri?

 

 

Bugetul estimat al comunei Cârcea este unul generos și, după cum spunea chiar un apropiat al actualului primar, poate ajunge și la 10 milioane de euro. Făcând un calcul raportat la 17 ani de mandat ajungem la o sumă fabuloasă cu ajutorul căreia se putea construi o comună cum sunt cele din Ardeal, Transilvania sau chiar Dolj, unde oamenii sunt sprijiniți să deschidă mici afaceri și sunt ajutați. Dar în Cârcea toate deciziile sunt luate de un singur om, în funcție de interesele personale sau ale apropiaților. Sau în folosul firmelor familiei.

Toată lumea trebuie să realizeze că, în curând, toată comuna va fi cumpărată de actualul primar și nimeni nu va mai putea avea nici un cuvânt de spus indiferent de problemele pe care le are. Avem mulți oameni capabili între noi dar nu au fost lăsați să se implice și nu vor fi lăsați niciodată.

17 ani sunt mult prea mult pentru un primar, numai în România poți menține un primar în funcție pe viață!

 

Iată o serie de puncte pe care cetățenii comunei ar trebui să le cunoască:

 

1. Vă amintiți că, în campania anterioară, domnul primar a promis cetățenilor comunei că va retroceda câte un loc de casă în zona Pepiniera Cârcea (și nu numai)?

Ne poate explica domnul primar cum a ajuns primăria să împroprietărească cu cele mai bune terenuri din zona Pepiniera Cârcea (și nu numai) oameni care nu aveau nici o legătură cu comuna noastră? Iar toți cei care ar fi meritat au rămas cu terenuri fără mare valoare, prost dimensionate și localizate. Câte dintre aceste terenuri au ajuns în proprietatea familiei în acești ani? Sau câte drepturi de proprietate, în așa fel încât primăria să atribuie ulterior terenuri de valoare firmelor familiei prin interpuși?

Merităm să mergem tot așa încă 4 ani? Sau 8 ani? Sau 16 ani?

 

2.      În fiecare an, primăria oferă cursuri de perfecționare angajaților săi. În general la mare. Din pură întâmplare, în iulie sau în august, când costurile de cazare sunt enorme iar risipa bugetară este imensă:

 

2020 : Au fost cheltuiți pe cazare 55.000 RON (550 milioane lei vechi) din bugetul primăriei sau mai bine spus din banii oamenilor

2019 : Au fost cheltuiți pe cazare 50.000 RON (500 milioane lei vechi) din bugetul primăriei sau mai bine spus din banii oamenilor

2018 : Au fost cheltuiți pe cazare 40.000 RON (400 milioane lei vechi) din bugetul primăriei sau mai bine spus din banii oamenilor

Toate acestea, în condițiile în care fiecare bugetar primește în același timp și bonuri de vacanță.

Dacă s-ar organiza aceste cursuri în alte luni ale anului, costurile ar fi mult mai mici iar diferența de bani ar putea fi folosită în folosul comunității.

De ce nu se pot organiza aceste cursuri direct în comuna Cârcea?

 

3.      Elaborarea strategiei de dezvoltare locală 2021 – 2027 a costat 26.000 RON (260 milioane lei vechi). O sumă enorma având în vedere că o strategie locală trebuie realizată de consiliul local și primărie, dacă au capacitatea să o facă.

 

3.      Asigurare nominală de viață pentru angajații primăriei a costat 22890,60  RON (228 milioane vechi) în timp ce 90 de pachete de dulciuri distribuite preferențial în comună au costat 4400 RON (44 milioane lei vechi). Este clar care sunt prioritățile și unde ajung banii.

 

4.      În 2019, a fost achitat un pachet montare și demontare iluminat festiv pentru comuna Cârcea în valoare 24.000 (240 milioane lei) în condițiile în care și angajații primăriei s-au ocupat de acest lucru. Suma este imensă, o risipă foarte mare. Unde au ajuns acești bani?

În același timp au fost achiziționate instalații luminoase în valoare de 36.000 RON (360 milioane lei vechi).

60.000 RON (600 milioane lei vechi) este o sumă imensă în condițiile în care avem oamenii care plătesc sume mari pentru gunoi și apă și care ar putea fi ajutați printr-o subvenție.

 

5.      A fost achiziționat un pachet arbori foioși în valoare de 18.900 RON (189 milioane lei vechi)

Unde au fost plantați exact acei arbori și care este numărul lor?

 

6.      Tot în 2019 au fost achiziționate servicii de telefonie mobilă și telefoane mobile în valoare de aproximativ 26.000 RON (260 milioane lei vechi). Toate astea în condițiile în care un abonament de grup are o valoare mult mai mică. De ce această risipă?

 

7 Zeci de mii de lei sunt cheltuite anual pentru artiștii de casă ai primăriei. Un exemplu este DJ-ul Alex Oprea care a primit anul trecut 12.000 RON (120 milioane lei vechi) pentru închirierea unor echipamente audio.

Au fost întrebați oamenii care nu au rețea de gaze, apă, canalizare, electricitate sau care au achitat sume colosale pentru a le instala dacă consideră că este corect să achiți sute de milioane de lei vechi artiștilor de casă sau o bună parte din acei bani puteau fi folosiți pentru nevoile de bază ale comunei?

 

8.      În același an au fost achitați 30.000 RON (300 milioane de lei vechi) pentru servicii publicitate primar, producții tv, invitații la diferite emisiuni. Campania electorală a primarului este plătită din bani publici. Gunoiul și apa s-au scumpit iar în loc să fie ajutați cei în dificultate banii sunt irosiți pe campania electorală a primarului?

Este normal să se plătească din banii comunei un abonament lunar și servicii de publicitate de interes public în valoare de 10.000 RON (100 milioane lei vechi)? Sunt oameni care nu au iluminat public sau utilități dar se pare că mai importantă este publicitatea.

 

9.     Ce servicii de foraj au fost efectuate în comuna Cârcea în 2019 în valoare de 6500 RON? Domnule primar, cui aparține terenul unde au fost forate aceste puțuri?

 

10.    In 2018 a fost achiziționat un pachet de felicitări în Gazeta de Sud în valoare de 4000 RON (40 milioane lei vechi). Tot atât a fost cheltuit pentru copii în ajunul Crăciunului. Nu era mai util să fie folosiți acei banii tot pentru copii? Tot pe publicitate și servicii de promovare au mai fost cheltuiți 10.000 RON (100 milioane de lei vechi). Cui anume îi facem publicitate?

            

11.    În 2018 instalarea ornamentelor de Crăciun a costat 12500 RON (125 milioane lei vechi). Tot angajații primăriei au participat și atunci la această activitate. Unde a ajuns această sumă?

 

12 De ce au fost cedate serviciile de apă și canalizare firmelor de casă ale partidului? Acest lucru a dus la scumpirea continuă a acestor servicii și nimeni nu îi apără pe oameni în special pe pensionarii cu venituri reduse.

 

13. Au fost primite numeroase apeluri de la persoane care au alergie la ambrozie care poate duce la probleme grave de sănătate. Primăria nu este interesată de sănătatea oamenilor? Ce măsuri a luat primarul?

 

14. Vă pare normal să aveți cimitire neîngrijite, pline de gunoaie atât în interior cât și în exterior, cu garduri distruse și morminte în paragină? Este rușinos pentru una dintre cele mai bogate comune din județ. Avem oameni care primesc ajutoare sociale, de ce nu sunt direcționați să igienizeze aceste zone?

 

15. Comuna noastră are o capelă netencuită și neîngrijită. Oare oamenii care sunt aduși pe ultimul drum nu merita o capelă decentă?

 

16. Ne lăudăm cu o comună bogată și modernă dar gardul primăriei este într-o stare jalnică.

Cum poate fi gospodar un primar care nu are grijă de propria primărie?

 

17. Ne-a fost adus la cunoștință faptul că primăria refuză să dea nume străzilor și să treacă în intravilan zone din Planul Vulcănești, Cârcea, Banu Mărăcine și Aeroport obligând oamenii sa plătească taxe și impozite imense pe locuințele construite. Acești oameni fac parte din comunitatea noastră și trebuiesc ajutați. De ce refuză primăria să îi ajute?

 

18 .De ce refuză primăria Cârcea intrarea și a altor operatori de cablu în cadrul comunei noastre? Ce interese are domnul primar?

 

19. Se cheltuiesc zeci de milioane de lei vechi pe spectacole și în tot acest timp sunt zone neasfaltate în comună, nu există utilități iar locurile de joacă absolut necesare lipsesc cu desăvârșire în Banu Mărăcine și în Cârcea. Sunteți de acord?

 

20. S-au făcut investiții de 1.5 milioane de euro într-o bază sportivă și un centru cultural. Accesul este liber numai pentru apropiații și grupul de interese al edilului local, toți ceilalți trebuie să plătească pentru a le folosi. Este normal? Au fost investiți acești bani numai în folosul primarului?

Dacă lacul comunal a fost reabilitat pe banii primăriei de ce li se solicită să plătească unor cetățeni din comună atunci când merg la pescuit? Si de ce celor apropiați primarului nu?

 

21. Comuna are un buget care ajunge și la 10 milioane de euro iar asfaltarea s-a făcut după 16 ani tocmai în an electoral. Ne poate spune domnul primar ce anume a așteptat în toți acești ani?

 

22. Suntem mândri de comuna noastră dar de centrul comunei fără garduri, trotuare și spații verzi suntem oare mândri? Este mândru și primarul care locuiește exact acolo?

 

23. În Dolj sunt foarte multe comune cu un buget mult mai mic decât comuna Cârcea și care sunt asfaltate și au toate utilitățile cum ar fi comuna Drăgotești sau Întorsura. Ne explică primăria Cârcea ce s-a făcut cu sumele imense de bani irosite de-a lungul anilor?

 

 

24. În Banu Mărăcine funcționează de câțiva ani un crematoriu. Într-o zonă rezidențială. Ne explică domnul primar cum a fost acordată autorizația de funcționare a unui crematoriu într-o zona rezidențială?

 

 

25. Sistemul de iluminat public a fost realizat în mod discreționar. Sunt destule zone care au cel puțin un iluminat deficient dacă nu inexistent. Trebuie să fii apropiat al primarului ca să își facă treaba pentru care este plătit?

 

26. Într-o perioadă în care banii europeni pot fi accesați foarte ușor, Cârcea nu are nici un consilier sau angajat al primăriei capabil să înlesnească atragerea acestor fonduri structurale. Nu are primarul nici un interes în asta? Pentru firmele domniei sale a reușit să atragă fonduri europene.

În Ardeal și Transilvania sunt nenumărate localități mici care au atras fonduri imense ajutând oamenii să își deschidă mici afaceri. Sunt destui oameni și în Cârcea care doresc asta dar primarul are propriile interese.

Îi cerem primarului să spună public de ce nu ajută oamenii în atragerea fondurilor europene și o face numai pentru afacerea familiei.

 

27. În aproape 17 ani primăria, proprietate personală a primarului, nu a fost capabilă să organizeze un sistem de transport public decent care să includă toate zonele în zona comunei. Noi o vom face.

 

28. Domnule primar, ne puteți spune, de ce nu se promovează în funcții publice oamenii din comunitate ci doar apropiați și rudele dumneavoastră?

 

29. În 16 ani nu a fost realizată o canalizare funcțională în zona Banu Mărăcine. Doar în an electoral se încearcă ceva. Ne poate explica primarul motivele?

 

30. Bugetul pe 2020 conține un excedent bugetar imens din 2019 de 17 milioane de RON. De ce nu a fost folosit în 2019? A fost păstrat cumva pentru anul electoral 2020?

 

31. În bugetul pe 2020 au fost prevăzute stații de așteptare pentru călători. Nu le vedem încă și oamenii încă așteaptă mijloacele de transport în comun în ploaie sau în soare. Ne explică domnul primar motivele?

 

32 Tot în bugetul pe 2020 sunt estimate amenzi și penalități de 500.000 RON. S-a pregătit primarul să ii pedepsească pe cei care i se opun cumva?

 

33. Am primit nenumărate semnale de la oameni despre faptul că sunt angajați ai primăriei care îi tratează necorespunzător sau îi jignesc cu toate ca au un salariu foarte generos și fac cursuri de conduită profesională plătite cu sume semnificative din bugetul local.

 

34. Domnul primar poate face publice facturile achitate de către firmele familiei pentru consumul de apă din rețeaua publică locală, apa folosită pentru erbicidarea culturilor agricole aparținând firmelor respective? De cine sunt achitate pierderile din rețea?

Comandat: Partidul National Liberal Dolj

Executat de: SC PROTECT NPG PAZA SRL

CUI MANDATAR: 21200012

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.