Politic
Anișoara Stănculescu intră și ea în cursa pentru Primăria Craiova

Președintele organizației municipale Craiova a ALDE, Anișoara Stănculescu, va candida la funcția de primar al Băniei. Decizia vine cu doar o săptămână înainte de termenul limită pentru depunerea candidaturilor din partea partidelor politice și a independenților la Biroul Electoral Județean.

Nominalizarea Anișoarei Stănculescu vine după mai multe săptămâni în care reprezentanții organizației ALDE Dolj au purtat discuții cu cei ai Partidului Social Democrat – filiala Dolj, dar și cu alte persoane din Craiova. De asemenea, un rol determinant în desemnarea Anișoarei Stănculescu l-au avut și rezultatele unui sondaj de opinie. “Am decis împreună cu colegii mei că este mai bine pentru craioveni ca ALDE să aibă candidatură proprie la alegerile din 11 iunie și aceasta a rezultat dintr-o analiză a noastră internă și din sondaje. O parte din craioveni nu se simte reprezentat de PSD și PNL și am considerat că este necesar să venim cu o candidatură. Nu vă ascund că întârzierea cu care am făcut acest anunț se datorează faptului că noi suntem într-o alianță parlamentară cu PSD-ul și era normal să clarificăm situația în alianță și după aceea să facem demersurile necesare pentru a putea anunța candidatura. Nu am vrut să încurcăm alte partide, noi nu vrem decât binele craiovenilor și din discuțiile pe care le-am avut, din sondajul pe care l-am făcut, a reieșit că este bine să avem candidat”, a declarat președintele organizației județene Dolj a ALDE, deputatul Ion Cupă.

Candidatura Anișoarei Stănculescu a fost aprobată, în cursul zilei de marți, de conducerea centrală a partidului, iar în urma discuțiilor cu membrii Biroului permanent al filialei, și organizația de la Dolj a aprobat ca aceasta să fie candidatul formațiunii politice la alegerile parțiale din 11 iunie 2017.

 

Își dorește o campanie fără atacuri

Candidatul ALDE Dolj la funcția de primar al municipiului Craiova Anișoara Stănculescu a declarat, în conferință de presă, că își dorește o campanie decentă, urmând a-și prezenta în următoarele zile și proiectul său pentru Bănie. “Îmi asum această candidatură și voi încerca să reprezint așa cum se cuvine organizația noastră și mai cu seamă pe acei care m-au încurajat să am această opțiune, atât din partid cât și din afara lui. Așa cum bine știți și dumneavoastră eu nu am o experiență politică foarte mare, sunt un om politic nou dar consider că acest lucru este mai degrabă o calitate. Craiova are nevoie de conducători cu dragoste de oraș, dar și cu dragoste de semeni. Nu voi intra în nici un fel de conflict de natură politică sau personal cu niciunul dintre candidați. Voi prezenta public în câteva zile proiectul meu pentru Craiova, iar campania o voi desfășura stând de vorbă cu oamenii peste tot în orașul nostru pentru că într-adevăr sunt candidatul ALDE, dar în egală măsură sunt și candidatul cetățenilor care caută o alternativă mai bună pentru oraș. Vreau să urez, de asemenea, succes tuturor candidaților și vreau să îi rog cu respect să se concentreze pe soluții mai bune privind viața oamenilor”, a precizat Anișoara Stănculescu.

Liderii ALDE Dolj nu se sperie de termenul scurt rămas la dispoziție pentru strângerea semnăturilor de susținere a candidatului Anișoara Stănculescu, dar și elaborarea proiectului politic de candidatură. “Avem timp și, dacă vă aduceți aminte, în campania de la locale noi am avut un proiect pentru Craiova, de acolo pot fi preluate idei. Acum este mult mai simplu pentru că este o perioadă scurtă de mandat și trebuie să ne axăm pe continuitatea vieții din Craiova. Nu este nicio problemă strângerea semnăturilor pentru că noi am mai strâns din ele, membri au strâns iar dacă facem un calcul simplu, noi cei care ne-am văzut astăzi la sediul partidului, vreo 44, dacă fiecare strângem câte o sută de semnături, și deja am depăși baremul”, a mai precizat Ion Cupă, președintele ALDE Dolj.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.