Politic
Claudiu Manda: Oltenia nu mai putea să aștepte șase ani după autostradă

Vicepreședintele Senatului Claudiu Manda a explicat, vineri după-amiază, motivele pentru care reprezentanții Guvernului au ales să realizeze un drum de mare viteză și nu o autostradă. Președintele PSD DOLJ susține că liderii organizațiilor social-democrate din județele Olteniei au solicitat, în ședința de Comitet Executiv Național al PSD, ca autoritățile ministeriale să urgenteze procedurile, existând astfel și o decizie politică asumată și de președintele partidului Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu.

„Construcția unui drum expres de mare viteză în regim de autostradă (lățime standard drum expres – 21 m, lățime drum expres de mare viteză cu regim de autostradă Craiova-Pitești – 23 m, viteză de rulare – 130 km/h, două benzi pe sens, separator de sens, fără bandă de urgență) are avantajul unui timp mai scurt de execuție. Mai mult, pentru acest proiect există deja acordul de mediu! La fel de important este că se va scoate la licitație pe tronsoane și cele mai importante care vor fi date în folosință sunt centurile orașelor Balș și Slatina. Totodată, în luna mai vor fi finalizate și scoase la licitație proiectarea și execuția și sperăm că după parcurgerea tuturor procedurilor, în această toamnă, să avem un câștigător care va demara începerea lucrărilor. Oltenia nu mai putea aștepta șase ani pentru o autostradă! În doi ani de zile sperăm că vom circula deja pe un drum expres de mare viteză cu regim de autostradă, care se va intersecta cu A1 undeva la km 70. Această decizie a fost prezentată astăzi în cadrul întrevederii cu reprezentanții companiei Ford care, de altfel, atunci când au decis să vină la Craiova, au pus condiții legate de infrastructură. Spre deosebire de alte Guverne care au tot tergiversat această problemă, actualul guvern, sprijinit de toți factorii politici, a ajuns la un acord și a trecut de la vorbe la fapte”, a declarat vicepreședintele Senatului României, Claudiu Manda.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.