Politic
Dan Barna, la Craiova: 'Îmi doresc ca primul meu act ca viitor preşedinte să fie dizolvarea Parlamentului, pentru a putea avea alegeri anticipate'

După ce a făcut turul județelor din România, Dan Barna a ajuns și în centrul Craiovei, marți, 17 septembrie, la o întâlnire cu simpatizanții și membrii alianței USR PLUS. Liderul USR a anunțat că își va depune candidatura pentru alegerile prezidențiale la Biroul Electoral Central pe 20 septembrie, după ce a reușit să strângă peste 380.000 de semnături.

Barna a afirmat că obiectivul principal al alianței USR PLUS este depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Dăncilă cât mai curând posibil. Acesta a făcut un apel către toate partidele de opoziție să semneze pactul pentru alegerile anticipate, care, în opinia sa, ar grăbi strângerea celor 223 de semnături necesare pentru votarea moțiunii. "Obiectivul este să adunăm cele 233 de semnături, dar moţiunea de cenzură trebuie depusă cât mai repede. (...)  mi-aş dori ca primul meu act ca viitor preşedinte al României să fie exact dizolvarea Parlamentului, astfel încât în februarie sau martie am putea avea alegeri anticipate", explicat Barna. După anticipate, țara ar putea avea o guvernare legitimă, care să fie susținută de cetățeni și care ar reflecta realitatea momentului, aceea în care PSD nu mai este o opțiune pentru electoratul din România, a completat Dan Barna. "Trei ani de zile României i-a fost furat viitorul discutându-se doar despre justiţie, şi nu despre temele care într-adevăr îi interesează pe români. Am strâns mii de mâini în aceste trei săptămâni şi unu sau doi cetăţeni mi-au vorbit despre justiţie. Cei mai mulţi mi-au vorbit despre locuri de muncă, despre perspectiva ca tinerii să rămână aici, în ţară, despre nevoia de şcoli în care copiii chiar să înveţe meserii şi să înveţe oportunităţi pentru viaţa reală", a conchis candidatul la prezidențiale.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.