Politic
Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj:  “Fondul suveran de Dezvoltare și Investiții va fi motorul dezvoltării României pe termen lung”

Președintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, susține că România trebuie să facă față, în următorii ani, competiției economice globale și regionale, prin urmare trebuie planificată o dezvoltare “ca o umbrelă de securitate economică și socială”

“Mizele economice globale și regionale sunt tot mai mari pe măsura împuținării resurselor. Competiția economică va fi din ce în ce mai dură în deceniile următoare, iar România are obligația să-i facă față. Pentru asta ea va trebui să-și planifice dezvoltarea ca pe o umbrelă de securitate economică și socială. Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții dacă va fi realizat și gestionat cu bună credință și eliberat de presiunea jocului politic, poate fi garanția unei astfel de dezvoltări sustenabile pe termen mediu și lung. FSDI este o măsură de stimulare economică prin care, în urma atragerii de capital din piața financiară internă și internatională, vor putea fi constituite surse de finanțare pentru proiecte de investiții profitabile. Ele vor antrena un efect de multiplicare în economie, conducând la dezvoltare, și, prin urmare, la creșterea veniturilor bugetare. Aceasta ar asigura finanțarea în condiții mult mai bune a  politicilor sociale (educație, sănătate, cultură, etc). ALDE apreciază că de modul în care se va reuși compunerea acesui proiect prin dezbaterea publică și în Parlament va depinde eficiența unei astfel de inițiative extrem de necesare pentru viitorul societății românești.  FSDI va cuprinde 27 de participații minoritare sau majoritare ale statului la companii profitabile, cu o valoare contabilă de circa 45 miliarde lei (10 miliarde euro). Statul român va avea calitatea de acționar unic pe toată perioada de funcționare a FSDI”, precizează deputatul Ion Cupă.  

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.