Politic
Florinel Stancu, către ministrul finanțelor: Creșteți capacitatea sistemului informatic al administrației fiscale

Deputatul Florinel Stancu, preşedintele PRO România Dolj i-a transmis, miercuri, 4 decembrie, ministului Florin Câțu, o soluție pentru actuala situație economică din țară.

„Îi propun domnului ministru al Finanțelor Publice să demareze un proces de reformă a administrației fiscale. Nu prin modificarea Codului fiscal, cum au procedat majoritatea miniștrilor de până acum, ci printr-o abordare modernă a problemei interacțiunii dintre administrația fiscală și contribuabilii săi”, a susținut deputatul. Acesta a declarat că se impun acțiuni concrete de creștere a capacității suportului informatic al ANAF. „Actualele servere fac imposibil fluxul de date de la contribuabili către serverele ANAF. A venit timpul să investiți, domnule ministru, în achiziționarea de servere și soft-uri noi. Uniformizați într-un timp cât mai scurt programele informatice la toate structurile administrației fiscale. Creați un site nou al ANAF care să permită un acces facil al contribuabililor la propriile date fiscale și cu ajutorul căruia să poată achita mult mai ușor taxele”, a sugerat Florinel Stancu. În concluzie, deputatul a declarat că investițiile la nivelul infrastructurii informatice a ANAF sunt vitale atât pentru o transparență mai bună a relației dintre autorități și cetățean, cât și pentru a crește nivelul de colectare a dărilor.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.