Politic
Liberalii craioveni au dorit să se reunească cu frații moldoveni, dar s-au dovedit a fi repetenți la istorie

Consilierii municipali din partea Partidului Național Liberal Dolj au solicitat plenului CLM Craiova să voteze o declarație de reUnire cu Basarabia. Gestul lăudabil de fel dacă nu ar fi comis o greșeală, de redactare sperăm noi, nu una din cauza neștiinței. În documentul semnat de consilierii municipali, de primarul Mihail Genoiu, viceprimarii Craiovei, liberalii au menționat că “bucuria reîntregirii ţării şi neamului românesc avea să fie umbrită de infamul Pact Ribbentrop-Molotov, din 1940, când regimul sovietic a anexat Basarabia Rusiei”. 

De fapt, infamul pact a fost semnat pe 23 august 1939.

“În 27 martie 2018 sărbătorim un secol de când Basarabia a revenit la patria mama prin votul istoric al Sfatului Ţării. Astfel, Moldova de peste Prut, teritoriu românesc anexat în mod abuziv în 1812 de către Imperiul Ţarist, a devenit prima dintre provinciile istorice ale ţării unită cu România. Anul 1918 a fost unul în care dorinţă de Unire s-a dovedit una generală, cerută de numeroase cercuri politice, comitete şi adunări populare. Declaraţia de una fost primită la acea vreme cu mult entuziasm de românii din toate colţurile lumii şi importanţa ei a fost una determinanta pentru marele pas care urma să se înfăptuiască peste doar câteva luni: Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Din nefericire, bucuria reîntregirii ţării şi neamului românesc avea să fie umbrită de infamul Pact Ribbentrop-Molotov, din 1940, când regimul sovietic a anexat Basarabia Rusiei. Foarte important este faptul că Statele Unite ale Americii au recunoscut în 1991, prin rezoluţia 148 a Senatului SUA dreptul reunificării Moldovei cu România”, se arată în documentul prezentat de liberalii craioveni.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.