Politic
Politicienii au umblat cu paporniţa după capital politic acasă la Nea Mărin

De zece ani băileştenii sărbătoresc Festivalul Zaibărului şi al Prazului şi ca de fiecare dată politicienii doljeni nu au ratat ocazia de a se perinda prin faţa electoratului, strângând mâna în stânga şi în dreapta. N-au plecat de printre oameni înainte de a-şi lua paporniţe şi praz.

“Actorul” principal pe scena politică băileşteană a fost liderul PNL Ludovic Orban, invitat la Festivalul Zaibărului şi al Prazului de edilul Băileştiului, Costel Pistriţu. Ajuns pe meleaguri olteneşti, Orban i-a băgat în şedinţă pe mai marii organizaţiei doljene a PNL, a invitat presa la o conferinţă de presă în timpul căreia primarul Pistriţu s-a văzut nevăzut să răspundă la mai multe telefoane, oamenii aştepând alaiul liberal acasă la Nea Mărin, acolo unde şi alţi politicieni au semnat în cartea de oaspeţi. Orban a primit, în timpul vizitei, o paporniţă plină cu praz şi o butelcuţă pentru zaibăr. Paporniţa a plimbat-o Orban prin tot Centrul civic al Băileştiului unde s-a oprit pe la tarabe să guste din preparatele pregătite de gospodine sau să se intereseze de reţeţe de compoturi. În Centrul Civic a dat nas în nas cu alaiul ALDE Dolj, însoţit şi de prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu.

Nici deputatul USR Adrian Prisnel nu a ratat ocazia de a se afişa alături de staff-ul lui în mijlocul băileştenilor. Printre figurile publice care s-au perindat prin oraşul lui Amza Pellea s-a numărat şi Horaţiu Buzatu alături de mai multe persoane care la un moment dat au făcut parte din staff-ul de campanie pentru alegerile locale. După ce au petrecut alături de băileşteni, s-au cinstit cu zaibăr şi cu mâncăruri cu praz, politicienii noştri au devenit brusc serioşi: moartea lui Ilie Balaci le-a provocat o durere atât de mare încât şi-au adus aminte de copilărie, pe vremea când îl admirau pe Prinţul din Bănie.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.