Politic
Senatorul Mario Ovidiu Oprea a reuşit să aducă îmbunătăţiri OUG 195/2002

Senatorul Mario Ovidiu Oprea a propus modificarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care conducătorii auto pot scăpa de două puncte de penalizare dacă vizionează un film educativ realizat de Poliţia română.

“Completarea la lege propusă de mine şi susţinută de grupurile parlamentare ale tuturor partidelor prevede următorul lucru: în cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele două premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea celor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ, realizat de Poliţia Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic. Conducătorul auto poate face această solicitare o singură dată într-un interval de şase luni. Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranţei rutiere se va face în structurile şi partenerii aprobaţi de Poliţia Rutieră, cu drept de eliberare a Dovezii de participare la vizionare. Le mulţumesc colegilor de la PSD, PNL, USR, ALDE, UDMR ca şi ceilorlalti senatori independenţi ce au admis în consens că poate fi un început pentru a înveşti mai mult în prevenţie atunci când vorbim de circulaţia pe drumurile publice, în condiţiile în care actualele metode nu au reuşit să diminueze evenimentele nedorite din trafic”, a declarat Mario Ovidiu Oprea. Iniţiativa legislativă va merge în continuare la Camera Deputaţilor aceasta fiind camera decizională.

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.