Politic
USR PLUS își va desemna candidatul pentru fotoliul de primar al Craiovei după alegerile prezidențiale

Prezent la Craiova, la o dezbatere cu agricultorii doljeni, Dacian Cioloș a vorbit și despre politică. El a explicat pașii care vor fi făcuți pentru desemnarea candidatului pentru alegerile locale și a declarat că Alianța USR PLUS va avea un candidat unic la primăria Craiova.

 

 

 

„Într-o primă etapă, fiecare din cele două partide își identifică potențiali candidați. La Craiova, colegii de la USR au identificat, noi vom veni cu câteva idei pe care le vom prezenta public zilele următoare. Imediat după alegerile prezidențiale, ne vom pune de acord asupra unui mecanism prin care să ne prezentăm cu candidați unici al alianței. Vom folosi aici, probabil, alegeri primare interne, deci decizia o vor lua membrii de partid sau alegeri primare deschise, prin care vom întreba cetățenii, sub diferite forme, ce părere au. Acolo unde, colegii noștri de la nivel local vor considera să aibă candidați comuni cu PNL-ul, vom lua în discuție și această variantă”, a spus Cioloș, la Craiova. După prima ședință comună a Birourilor Naționale a USR PLUS, de sîmbătă, 6 octombrie, liderii alianței au anunțat că după alegerile prezidențiale se vor desemna candidații comuni pentru alegerile locale. Între timp, cele două partide vor veni cu propuneri de candidați proprii. Adrian-Claudiu Prisnel și-a anunțat deja intenția de a participa la competiția internă pentru a fi desemnat candidatul USR la funcția de primar al Craiovei. „Având în spate experiența candidaturii anterioare m-am hotărât să particip la competiția internă pentru a obține nominalizarea USR la funcția de Primar al Municipiului Craiova. Evoluția electorală de la ultimele alegeri Europarlamentare, atunci când USR PLUS a câștigat clar alegerile în Craiova, conjunctura politică în care ne confruntăm cu un PSD fragmentat de convulsii și lupte interne pentru putere și supraviețuire creează oportunitatea de a scoate în mod real primăria Craiova de sub influența nefericită a celor care au condus municipiul și județul în ultimii treizeci de ani și de a o pune să lucreze pentru craioveni.Invit liderii PNL Dolj, ai PLUS Dolj și ai celorlalte partide dornice să participe la schimbare la nivel local să începem discuțiile pentru a găsi acea soluție. Energia, nevoia de schimbare a societății și încrederea cu care ne-au investit craiovenii nu trebuie irosite”, a explicat Prisnel. Dacian Cioloș a mai declarat că, acolo unde se va considera că este nevoie de un candidat comun cu alte partide, precum PNL, alianța USR PLUS este deschisă la orice variantă pentru a găsi o soluție pentru o schimbarea la nivel local.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.