Sport
A pus imnul Craiovei în spitalul din Las Vegas! Dr. Ion Alexie: „Sper ca Știința să câștige titlul”

Reputatul medic român din Las Vegas, dr. Ion Alexie a avut o intervenție prin Skype la emisiunea „Activ Arena” de la Oltenia TV și a vorbit despre simpatia sa față de „Campioana unei Mari Iubiri”. Prin mâinile domnului doctor au trecut personalități imense, printre care Michael Jackson, regele muzicii pop. De asemenea, Mihai Neșu i-a fost pacient și chiar păstrează legătura cu fostul fotbalist. 

Doctorul Ion Alexie a plecat din Bănie înainte de revoluție: „Am plecat din Craiova în 1987, am avut șansa de a avea un pașaport. Am ajuns în Grecia, iar în 1989 am ajuns în SUA, iar după aceea am revenit în Craiova să-mi termin studiile între 1990 și 1991, apoi m-am întors în America.” Chiar dacă e plecat de mulți ani din țară, medicul nu a uitat de unde a plecat și se întoarce oricând are ocazia: „Am fost în septembrie ultima dată la Craiova. Dacă totul va fi în regulă, vara aceasta vreau să vin să stau mai mult, poate o lună sau două.”

 

Universitatea Craiova este echipa de suflet a renumitului doctor Ion Alexie și acesta a dezvăluit la emisiunea „Activ Arena” ce amintiri are cu marea echipă a Științei: „Știu toată echipa Craiovei de atunci. Fratele meu mergea aproape la toate meciurile, fiind mai mare și mă ducea la meciuri. Stăteam după meciuri la petrecerile cu jucători. Țin minte spectacolul de pe „Central” de la primul campionat câștigat. Organizat de regretatul Adrian Păunescu, a fost ceva foarte mare, cu muzică, cu poezii. Îmi amintesc meciuri memorabile. Am cunoscut mai mulți fotbaliști ai Craiovei la petrecerile organizate de ei. Am o amintire de când am ajuns pe lângă teren, nu mai știu cum am ajuns acolo și Donose era la începutul carierei. M-am dus și l-am întrebat cum îl cheamă și mi-a zis numele lui, iar după aceea a ajuns un fotbalist mare. Un lucru ce nu-mi plăcea era faptul că jucătorii Științei nu erau convocați la echipa națională, așa cum s-a întâmplat cu Ion Oblemenco, dar după cu Craiova Maxima s-a schimbat treaba. Am fost la câteva meciuri și după ce am plecat în America. Îmi amintesc întotdeauna cu plăcere de echipa Universitatea.”

 

Regretul specialistului în boli interne și boli infecțioase este că nu a apucat să vadă un meci al Universității Craiova pe noul stadion, însă speră ca în viitorul apropiat să o poată viziona pe Știința din tribune. „Nu am fost pe stadionul nou, însă îmi doresc să ajung pe el. Craiova, locul 3, cred că are șanse la campionat. Are o echipă bună, nu știu dacă se reia campionatul, dar sunt foarte mândru, deoarece a existat o perioadă destul de rea. A fost în B..au fost scandaluri, dar acum mă bucur că suntem în bătălia pentru titlul. Sper ca Universitatea Craiova să câștige campionatul, sunt optimist.

 

„Am auzit de Alex Mitriță, joacă la New York. Fotbalul a început să se dezvolte și aici, în America. În general, ei știu de fotbalul american, baschet sau baseball. Ei au avut echipe bune de fete, au fost campioane mondiale. La noi, în Las Vegas, sunt câteva echipe de copii și juniori și toți cei trei copii ai mei au jucat fotbal. Cei mari chiar au câștigat un campionat între școli. Stau lângă un parc unde sunt anumite terenuri de fotbal și acolo au loc niște meciuri. Fiul meu cel mic e cel mai pasionat de fotbal, în fiecare duminică a avut meciuri. Idolul lui și al meu este Cristiano Ronaldo. Înafară de Universitatea Craiova, am urmărit și Real Madrid și Juventus, pe unde joacă Ronaldo.”

 

Doctorul a vorbit și despre Mihăiță Neșu, fostul internațional care trece prin momente grele: „Mihăiță Neșu e un om extraordinar, a avut un ghinion teribil. L-am cunoscut în America, l-am tratat. Am rămas prieteni când am văzut ce om drăguț este și cât de respectuos. Îl ajut și acum cu problemele pe care le are, facem un fel de telemedicină și apreciez toate lucrurile pe care le face, mai ales că vrea să ajute copiii cu probleme. Sunt foarte bucuros de situația pe care o are Neșu acum, se simte mai bine și îi doresc tot binele din lume.”

 

 

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.