Sport
Adio titlu! Doar fanii alb-albaștri au fost la înălțime pe Arena Națională

Universitatea Craiova a pierdut cu 2-0 derby-ul cu FCSB, disputat pe Arena Națională, la care au asistat circa 2.000 de suporteri alb-albaștri, care au creat o atmosferă senzațională pe toată durata partidei, în timp ce favoriţii lor nu s-au ridicat la nivelul aşteptat, ratând şansa de a intra în istorie cu un succes pe terenul FCSB după 29 de ani şi totodată de a rămâne în lupta pentru titlu.

Momcilovic a deschis scorul în minutul 6, iar Florin Tănase a făcut 2-0 din penalty, in debutul reprizei secunde. Universitatea a avut o bară în finalul primei reprize, cand Răzvan Popa a și fost faultat, dar nu s-au acordat penalty. Devis Mangia a folosit formula: Mitrovic - Popa, Kelic 857 Băluţă), Tiago - Martic (4 Dimitrov), Zlatinski, Andre Gomes (67 Mateiu), Bancu - Gustavo, Mitriţă, Bărbuţ. 

După meci, Devis Mangia a declarat: "Ştiam că-s periculoşi la fazele fixe, au fost mai buni ca noi, pregătisem un alt stil de joc, au înscris repede, am fost nevoiţi să schimbăm modul în care am pregătit această partidă. Trebuie să ne apărăm poziţia a treia, e firesc că primele două locuri nu le mai putem atinge. E normal ce au spus elevii mei, că nu mai avem şanse la titlu. Băluţă trebuie să joace şi să nu vorbească prea mult. Dacă am ceva de vorbit cu jucătorii, le transmit în vestiar. Nu pot să spun că am făcut un meci prost, dar în ultimii 16 metri a apărut problema. Este o situaţie pe care vrem să o îmbunătăţim". 

Alex Băluţă a fost supărat că Mangia nu l-a folosit titular şi l-a atacat pe antrenor la final:  "Nu ştiu ce a încercat să îmi arate prin chestia asta. Eu eram pregătit, m-am pregătit toată săptămâna, ştiam ce înseamnă un meci contra Stelei, pentru că sunt oltean, şi chiar sunt dezamăgit de decizia dânsului. Eu încerc să dau totul pe teren, chiar dacă nu îmi iese golul. Eu alerg foarte mult, îmi ajut echipa în multe momente şi prin alte lucruri pe care le fac pe teren. Decizia lui Mister m-am ambiţionat şi mai tare şi sper să nu mai facă aceeaşi greşeală ca în seara asta. Aş fi preferat să joc de la început. A fost frustrant că am fost rezervă, cred că aş fi adus şi un plus de prospeţime, aş fi împins mai mult echipa de la spate şi sunt sigur că rezultatul nu mai era acesta",

Nicuşor Bancu: "Am primit un gol rapid, s-a dat penalty prea uşor, acolo s-a terminat meciul. Acum s-au dus şansele la titlu, e practic imposbil, ne rămâne locul 3. Se pare că noi nu putem să mai câştigăm, ăsta e un lucru dureros.Da, m-a surprins că l-a lăsat pe Băluţă pe bancă, dar şi Bărbuţ e un jucător foarte bun. Da, au fost mai buni, am fost noi superiori la capitolul posesie, dar fără folos"

Fanii veniţi din Bănie au întâmpinat probleme din cauza aglomeraţiei de la finalul vacanţei de Paşte de pe DE Craiova-Piteşti şi chiar pe DN1, ei ajungând la stadion abia după startul partidei. 

Universitatea este acum la 7 puncte de liderul Fcsb și mai are numai șanse teoretice la titlu. Următorul meci este sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 20.45, cu CSMP Iaşi, pe stadionul "Ion Oblemenco". 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.