Sport
Adrian Iencsi a vorbit la Oltenia TV despre performanțele „satelitului” în acest sezon

Adrian Iencsi, antrenorul formației secunde a Universității Craiova, a avut o intervenție prin Skype la emisiunea „ACTIV ARENA”, de la Oltenia TV, și a vorbit despre sezonul recent încheiat din Liga a 3-a. „Îmi e dor de Craiova și de fotbalul craiovean”, a fost primele declarații ale lui Iencsi. 

Decizia de a încheia sezonul în liga a III-a i-a lăsat un gust amar lui Adrian Iencsi, întrucât pauza de iarnă a fost una cu foarte multă muncă depusă pentru a reconstrui lotul: „E dezamăgitor că au oprit sezonul, dar era o decizie normală în această situație. Eu am muncit foarte mult cu băieții în această iarnă. Nu a fost ușor, au plecat jucători în iarnă și am reformat lotul cu băieți foarte tineri. Mă bucur că am reușit să îi integrez în lot, aveam un foarte mare entuziasm că vom reuși rezultate cel puțin la fel de bune ca cele din turul campionatului”Tehnicianul echipei a doua a Universității Craiova consideră că elevii săi au făcut un tur foarte bun de campionat, la finalul căruia „satelitul” s-a poziționat pe un loc pe podium: „Am terminat turul pe podium, în spatele celor de la Spartac și CSM Slatina. Ei au loturi omogene, cu prime de obiectiv și așa mai departe, era greu să te bați cu ele. Noi aveam foarte mulți jucători tineri, eu consider că a fost o performanță ceea ce am reușit în prima parte a campionatului.”

 

Înainte de startul sezonului, echipa secundă a avut în plan să promoveze, însă Progresul Spartac și CSM Slatina s-au dovedit prea puternice, însă Universitatea II a pus mari probleme acestor formații, iar episodul consumat la derby-ul dintre Craiova și Spartac, de pe „Extensiv”, când arbitrul a avut mai multe decizii „neinspirate”, a rămas viu în amintirea lui Adi Iencsi: „A fost un obiectiv să promovăm în liga secundă, de aceea am și venit la echipa a doua a Universității Craiova. Am crezut că am putem obține acest obiectiv, însă ne-am dat seama că e foarte greu în contextul în care la noi la echipă se foloseau jucători foarte tineri. Mulți mergeau și la U19, U17, nu aveam o echipă omogenă, era greu să avem rezultate favorabile tot timpul. Mihai Ianovschi a reușit să construiască o echipă foarte bună, au și ei greșeli pe faze defensivă. Când am jucat cu ei ne-am creat ceva ocazii, însă Vlada a dat gol și Slatina ne-a bătut cu 1-0. La Progresul Spartac regăsim o echipă ambițioasă, cu un lot omogen, dar au și ei probleme în defensivă, însă omogenitatea lor este punctul forte. Mi-a plăcut echipa lor, păcat că atunci când am jucat cu ei acasă ne-au bătut cu arbitrii. Poate ne băteau și fără ajutorul lor, însă a fost o decizie incredibilă atunci. A fost o lovitură cu talpa la portar în momentul când au dat gol. Am avut o reacție poate nepotrivită, însă mi-am văzut portarul la pământ, atunci s-a accidentat și  nu a mai putut continua meciul. Băieții mei au făcut o partidă foarte bună atunci, mulți chiar plângeau la final.”

 

Antrenorul a găsit condiții foarte bune la Universitatea Craiova, atât din punct de vedere al organizării, cât și din punct de vedere al talentelor: „Craiova are condiții foarte bune, stadionul „Extensiv” are un gazon excelent. Nu mai spun de echipament, condiții de cazare, alimentația era ireproșabilă. Poate nici la echipe de liga 2-a nu găsim astfel de lucruri.  Danciu a avut o ascensiune foarte bună, cu siguranță va face pasul la echipa mare. Octavian Popescu este un alt mare talent, a jucat pentru prima dată cu mine la nivel de seniori. Mai sunt jucători ca Luis Nițu sau Ionuț Mitran. Ei sunt jucători tineri, trebuie să dea totul, contează totul, odihnă, alimentație. Trebuie să dea totul, să fie un fotbal total.”

 

Contractul lui Adrian Iencsi cu Universitatea Craiova va expira în curând, iar fostul fundaș nu a luat încă o hotărâre: „Nu știu de ceea ce voi face, contractul meu cu Universitatea Craiova expiră la sfârșitul acestui luni și trebuie să iau o decizie, deocamdată nu am vorbit despre o prelungire, însă a fost această perioadă și înțeleg.”

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.