Sport
Adrian Iencsi s-a despărțit de Universitatea Craiova

Adrian Iencsi a decis că drumul său ca tehnician la echipa a doua a Universității Craiova să se oprească aici. Acesta a declarat pentru DigiSport că decizia de a antrena viitorul Științei a fost ca o provocare pentru el. 

Adrian Iencsi a condus „satelitul” Universității timp de un tur și un meci în campionat, după ce FRF a luat decizia ca fotbalul să-și suspende activitatea: Mi-a expirat contractul cu Universitatea Craiova și am hotărât să o iau pe un alt drum. A fost o experiență fantastică, inedită, dar dificilă. Pentru mine o consider benefică pentru viitorul carierei mele de antrenor, iar băieții cred că au învățat lucruri care-i vor ajuta tot timpul în viitor. Am avut parte de fotbaliști tineri, eligibili pentru Under 19, dar și de jucători cu experiență. Câțiva tineri cu un potențial imens au ajuns la prima echipă, cum este și Luis Nițu, și cred că sunt foarte mulți fotbaliști cu reale calități care vor fi oameni de bază în Liga 1”. 

 

În urmă cu câteva săptămâni, Adrian Iencsi era de părere că decizia Federației i-a afectat pe juveții cei mici: „„E dezamăgitor că au oprit sezonul, dar era o decizie normală în această situație. Eu am muncit foarte mult cu băieții în această iarnă. Nu a fost ușor, au plecat jucători în iarnă și am reformat lotul cu băieți foarte tineri. Mă bucur că am reușit să îi integrez în lot, aveam un foarte mare entuziasm că vom reuși rezultate cel puțin la fel de bune ca cele din turul campionatului” . Înainte de startul sezonului, echipa secundă a avut în plan să promoveze, însă Progresul Spartac și CSM Slatina s-au dovedit prea puternice, însă Universitatea II a pus mari probleme acestor formații, iar episodul consumat la derby-ul dintre Craiova și Spartac, de pe „Extensiv”, când arbitrul a avut mai multe decizii „neinspirate”, a rămas viu în amintirea lui Adi Iencsi: „A fost un obiectiv să promovăm în liga secundă, de aceea am și venit la echipa a doua a Universității Craiova. Am crezut că am putem obține acest obiectiv, însă ne-am dat seama că e foarte greu în contextul în care la noi la echipă se foloseau jucători foarte tineri. Mulți mergeau și la U19, U17, nu aveam o echipă omogenă, era greu să avem rezultate favorabile tot timpul. Mihai Ianovschi a reușit să construiască o echipă foarte bună, au și ei greșeli pe faze defensivă. Când am jucat cu ei ne-am creat ceva ocazii, însă Vlada a dat gol și Slatina ne-a bătut cu 1-0. La Progresul Spartac regăsim o echipă ambițioasă, cu un lot omogen, dar au și ei probleme în defensivă, însă omogenitatea lor este punctul forte. Mi-a plăcut echipa lor, păcat că atunci când am jucat cu ei acasă ne-au bătut cu arbitrii. Poate ne băteau și fără ajutorul lor, însă a fost o decizie incredibilă atunci. A fost o lovitură cu talpa la portar în momentul când au dat gol. Am avut o reacție poate nepotrivită, însă mi-am văzut portarul la pământ, atunci s-a accidentat și  nu a mai putut continua meciul. Băieții mei au făcut o partidă foarte bună atunci, mulți chiar plângeau la final.”, a declarat Adrian Iencsi pentru Oltenia TV. 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.