Sport
Adrian Popescu: „99,9% vom fi campioni”

Căpitanul Universităţii Craiova din sezonul 1990-1991, ultimul în care Ştiinţa a devedit campioană, Adrian Popescu, a vorbit la Oltenia TV despre acest final de sezon.

Luni, de la ora 20:30, Craiova şi CFR Cluj se înfruntă în marea finală a campionatului: „Am văzut că și la CFR sunt probleme, chiar și financiare. Dan Petrescu are un orgoliu să câștige campionatul, are și un bonus și cred că vrea în Champions League. Are telefonul și poate să vorbească cu „secunzii” în perioada asta, dar nu e același lucru, el e „jupânul”. Ar fi contat foarte mult ca Petrescu să fie alături de echipă. Are și o imagine de mare fotbalist, contează enorm. Sunt lucruri esențiale.

 

„Vrem să câștigăm campionatul și până în octombrie mai este perioadă de transferuri, am putea lua câțiva jucători și să mergem mai departe în Europa. Putem să facem o figură frumoasă, mie îmi pare rău de publicul de aici. Trebuie să facem performanță. Nu știu bugetul Craiovei, dar trebuie să facem o strategie pentru cupele europene. Va fi o super în sărbătoare dacă vom câștiga. Va fi greu cu distanțarea socială, dar asta e situația. Eu consider că 99,9% vom câștiga campionatul.”

 

Forţa de grup a fost punctul forte al Craiovei de la începutul anilor '90: „S-a schimbat totul de când am câștigat noi. Ca să câștigi campionatul în ziua de astăzi îți trebuie bani, o bază de pregătire foarte bună, recuperare, medicamentație. Craiova are, noi nu le aveam acum câțiva ani. Acum, Universitatea este într-o situația foarte bună, trebuie să facă totul să câștige campionatul.

Pe vremea noastră, dacă mă taiai nu curgea sânge, atât de capacitați eram. Am fost uniți, „Sorinaccio” ne-a impus o disciplină de fier și ne-a făcut să conștientizăm că trebuie să facem performanță, respectam tot ce zicea. Când ești fotbalist și ridici trofeul nu prea îți dai seama de ceea ce reprezintă, abia după ani și ani vezi ce ai realizat. Să nu-mi spună nimeni că Steaua nu făcea lucruri, ne băteam de la egal la egal. Eram singuri împotriva tuturor. Erau foarte sprijinite Steaua, Dinamo, Victoria, Moreni.. Dar cred că dinamoviștii au fost cei mai avantajați.

 

Adrian Popescu a vorbit şi despre mandatul lui Bergodi: „Bergodi impune că a fost un foarte bun jucător în Italia, lumea îl percepe ca atare. Face antrenamente plăcute, are școala italiană. Nu e un tip foarte drastic, foarte răutăcios, simte și el pulsul. Dacă ai 5-6 jucători care joacă bine spre foarte bine ai câștigat jocul, dacă ai doar 3-4, tu pierzi sau faci egal. Nu m-am supărat pe el, dar a fost acel lucru la meciul nostru cu Rapid de acum câțiva ani, a folosit anumite cuvinte jignitoare. Enigma mea față de el este Voluntari, a făcut pregătirea cu ei și a ajuns pe ultimul loc. Nu înțeleg. În perioada asta, Bergodi are un rol foarte mare, trebuie să fie un foarte bun psiholog. Trebuie să elimine presiunea din capul fiecărui jucător. Contează mult liniștea în această perioadă și e foarte bine că Universitatea are un patron care respectă jucătorii”, a mai spus acesta la emisiunea „ACTIV ARENA”.

 

„Gică Popescu este un șmecher al fotbalului, un mare fotbalist. L-am văzut în declarații, îi părea rău că nu este prea iubit la Craiova. A dat totul pentru echipa din Bănie, Universitatea a avut stabilitate după plecarea lui. Ar trebui să îi facem o statuie lui Gică Popescu! Echipamentele din sezonul în care am câștigat eventul au fost trimis de către el de la Eindhoven.”

 

 

 

 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.