Sport
Alina Ionescu, director executiv DJST Dolj: „Noi încercam să ținem oamenii departe de gadgeturi, dar acum suntem constrânși să le folosim”

Alina Ionescu, director executiv a Direcției Județene de Sport și Tineret Dolj, a declarat în emisiunea „Activ Arena” de la Oltenia TV că această problemă a pandemiei a încurcat planurile instituției, însă prin proiectele în mediul online, DJST-ul încearcă să ofere iubitorilor de sport anumite programe prin care aceștia pot face mișcare de acasă.

Mediul online poate fi folosit și în scopuri bune și în ceea ce privește sportul. Direcția Județeană de Sport și Tineret Dolj încearcă prin anumite evenimente pe pagina de Facebook să ofere oamenilor programe de exerciții fizice: „Noi sperăm să nu dureze această problemă atât de mult timp și să ne întoarcem la activitățile noastre. Mă gândeam că noi prin evenimentele pe care le organizam încercam să ținem oamenii departe de gadgeturi și acum suntem constrâși să folosim doar acest mediu. Organizăm acel concurs pe pagina DJST Dolj, am văzut mai mulți copii la acest concurs, părinții îi filmau, e un lucru bun că acești copii fac mișcare, dar sperăm ca și părinții să facă același lucru. Dincolo de acest proiect, mai avem unul. Adriana Bursuc, colega noastră, instructor de sport, invită pe toți cei care doresc să facă mișcare alături de ea timp de 10 minute de trei ori pe săptămână.”, a declarat Alina Ionescu, director executiv al DJST Dolj.

 

Pandemia de coronavirus a afectat activitatea DJST Dolj, întrucât erau foarte multe evenimente planificate pentru acest an: „Aveam foarte multe evenimente, însă această pandemie ne-a dat planurile peste cap. Voiam să venim cu acele cursuri gratuite de sport pentru elevi în vacanțe. Totuși, noi ne gândim la ceea ce va fi după, să fim pregătiți. Vrem să reluăm și SportFestul, regândit și cred că va fi în toamnă. Aveam și Competiția Tinereții, acel concurs între licee și cred că vom trage linie după ceea ce s-a desfășurat până acum, întrucât nu cred că vom realua activitățile până la sfârșitul lunii mai. ”

 

În acest moment, Bănia beneficiază de o infrastructură sportivă foarte bună. Pe lângă stadionul „Ion Oblemenco”, Sala Polivalentă, WaterPark, bazinul de înot Carol I, ș.a.m.d.p, Craiova va avea în curând un stadion de atletism la standarde europene. Alina Ionescu consideră că județul nostru se află pe un drum bun în ceea ce privește fenomenul sportiv și a observat că din ce în ce mai mulți copii vor să practice un sport: „În ultimii ani, eu am putut să văd o evoluție a fenomenului sportiv în județ, a crescut foarte mult numărul copiilor care vin spre sport. E clar că atunci când ai mulți copii care fac o activitate sportivă, ai o bază de selecție mai mare, chiar dacă nu toți vor face sport de performanță. Suntem pe un drum bun. Acum, vom avea stadionul de atletism, iar copiii se vor îndrepta spre acest sport, pentru că atunci când ești părinte te gândești ca fiul sau fiica ta să beneficieze de o infrastructură cât mai bună.”

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.