Sport
Amicalul România - Suedia, primul meci al tricolorilor pe noul 'Ion Oblemenco'

Noua arenă din Craiova va găzdui partida amicală pe care echipa naţională a României o va disputa pe 27 martie contra reprezentativei Suediei. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a întâlnit zilele trecute cu primarul Craiovei, Mihai Genoiu, şi au convenit ca primul meci al tricolorilor pe noul stadion din Bănie să fie cel cu Suedia. 

"„Am deschis o comunicare cu autorităţile locale pentru a organiza meciul cu Suedia, de pe 27 martie, la Craiova. Ne doream încă de anul trecut să jucăm aici, ne dorim şi acum, cred că şi autorităţile locale îşi doresc, este ca şi într-o căsnicie, când ambele părţi îşi doresc" declara acum câteva zile Burleanu, la sosirea în Craiova. 

Primăria Municipiului Craiova şi-a dat acordul pentru disputarea meciului pe noul stadion al oraşului: "Suntem onoraţi şi încântaţi de propunerea dumneavoastră". În scrisoarea de acceptare trimisă, Primăria Municipiului Craiova a arătat că susţine "ca această sărbătoare sportivă să se desfăşoare în Municipiul Craiova, unde publicul craiovean este cunoscut a fi mare iubitor de fotbal şi evenimente sportive".

Suedia se află în acest moment pe locul 18 în clasamentul FIFA/Coca-Cola, în timp ce în această ierarhie România ocupă poziţia 40. Echipa Suediei este calificată la Campionatul Mondial din acest an din Rusia, eliminând la baraj Italia. Ultima întâlnire între cele două formaţii a avut loc în sferturile de finală de la Campionatul Mondial din SUA 1994, când nordicii s-au impus după loviturile de departajare.

Naţionala României va disputa următoarele jocuri oficiale în septembrie 2018, odată cu debutul noii competiţii Liga Naţiunilor UEFA. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc pe 24 ianuarie 2018.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.