Sport
Amintiri din meciurile cu Belarus: „O dublă chiar grea”

Nicolae Dică, antrenorul secund al echipei naționale, și Adrian Mutu, selecționerul de la U21, au vorbit pentru site-ul oficial al Federației despre meciurile din trecut cu selecționata Belarusului. 

Prima “dublă” s-a consemnat însă în preliminariile EURO 2008 și a fost 3-1 pentru tricolori în ambele partide. Iar patru din cele șase goluri ale noastre au fost marcate de Nicolae Dică (1 gol) și Adrian Mutu (3 goluri), astăzi antrenori ai tricolorilor la seniori, respectiv U21. I-am rugat pe cei doi să rememoreze aceste dueluri: 

 

Nicolae Dică: “Pare ușor dacă privești scorul identic la București și Minsk, dar a fost o dublă chiar foarte grea! Noi aveam obiectiv clar să ne calificăm la EURO și eram obligați să luăm 6 puncte. Iar Belarus, cu o echipă bună, cu talie, s-a ținut tare. Totuși, era greu să ne oprească! Știu că Hamutovski, care fusese la Steaua, era portar și am vorbit cu el înainte de meci, doar spera să nu primească gol, pentru că știa cât de periculoși suntem, mai ales eu și Adi Mutu, pe atac”

 

Adrian Mutu: “Golurile la echipa națională sunt foarte importante pentru mine, vi le pot povesti pe toate!, așa că îmi amintesc bine cele două meciuri. Am înscris o dată acasă, am deschis scorul, și de două ori în deplasare, iar deschidere de scor și apoi am închis meciul. Am cam fost nașul lor, le-am mai dat două goluri și în 2011, când a fost 2-2 pe Arena Națională! Fotbaliști tari la capitolul fizic, am ieșit cam șifonat din duelurile cu ei, multe lovituri încasate, dar am dat totul pentru România și golurile rămân, ele scriu istoria!”

 

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.