Sport
Analiză LPF: Craiova - Hermannstadt

Reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal au prefațat partida ce se va disputa în această seară pe stadionul „Ion Oblemenco”.

„Universitatea Craiova - FC Hermannstadt, vineri - 19 februarie, ora 20.30

Opt dintre cele 12 victorii bifate de craioveni în ediţia curentă au fost izbutite la un gol diferenţă.

Trei înfrângeri au suferit oltenii în acest sezon, toate pe teren propriu: 0-1 cu Academica (23 octombrie 2020), 0-1 cu Chindia (6 noiembrie 2020), 0-2 cu FCSB (18 decembrie 2020).

12 dintre cele 27 de goluri înscrise de Universitatea Craiova au fost marcate în primele 30 de minute.

„Ştiinţa" a încheiat runda precedentă cu a doua cea mai bună apărare din campionat, doar 13 goluri primite, dintre care opt pe teren propriu.

FC Hermannstadt s-a impus în etapa trecută, 1-0 cu FCSB, succesul venind după o serie de 10 meciuri fără victorie (cinci remize, cinci înfrângeri). Golul înscris de Romario Pires în poarta „roş-albaştrilor" a fost cel de-al 100-lea reuşit de sibieni pe prima scenă (101 jocuri).

Șase dintre cele nouă înfrângeri suferite de FC Hermannstadt în ediţia actuală au fost la limită.

Șase remize a înregistrat gruparea sibiană în deplasare, capitol la care este depăşită doar de Sepsi OSK (șapte).

Cele două echipe s-au mai întâlnit de cinci ori în principala competiţie internă, de trei ori s-au impus oltenii, un joc s-a terminat cu victoria sibienilor, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.

Întâia confruntare din campionat a avut loc pe 6 octombrie 2018, Universitatea Craiova -FC Hermannstadt 1-1, goluri înscrise de Elvir Koljic, respectiv Miluţă Blănaru.

Singurul succes din contul sibienilor s-a consemnat pe 4 august 2019, FC Hermannstadt - Universitatea Craiova 2-1 (P. Petrescu, O. Viera / V. Constantin).

Cea mai mare diferenţă de scor: 24 noiembrie 2019, Universitatea Craiova - FC Hermannstadt 3-0;

Cea mai recentă întâlnire directă: 31 octombrie 2020, FC Hermannstadt - Universitatea Craiova 0-1, marcator N. Bancu.

Cele două au mai fost adversare în finala Cupei României 2017/2018, când alb-albaştrii s-au impus cu 2-0 (Gustavo, Mitriţă) şi au dus întâiul trofeu în Bănie după o pauză de 25 de ani.

 

Mediile de vârstă

Universitatea Craiova - 26 ani şi 4 luni;

FC Hermannstadt - 26 ani şi 11 luni.

Universitatea Craiova este echipa cu cei mai puţini jucători utilizaţi în primele 23 de runde, doar 26 (5 străini). De partea cealaltă, sibienii s-au bazat pe 34 de fotbalişti, dintre care 18 străini.

 

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.