Sport
Antrenorul Botoşaniului: „Am avut 11 jucători la antrenamente, dar cel mai important este să trecem cu bine de meciul cu Craiova”

Meciul FC Botoşani – Universitatea Craiova este programat sâmbătă, de la ora 19.30, în Moldova, iar ambele echipe se confruntă cu mari probleme de lot. Cornel Papură nu i-a avut la antrenamente pe Bancu, Cicâldău, Baiaram (toţi cu coronavirus), Koljic, Ivanov, Burlacu  (accidentaţi), Vlădoiu, Câmpanu (lotul U21) şi Nistor (naţionala mare).

Şi la FC Botoşani există mari probleme cauzate de coronavirus. Antrenorul Marius Croitoru a dezvăluit, într-un interviu pentru monitorulbt.ro, că a avut la antrenamente numai 11 jucători şi din cauza pandemiei echipa nu a avut ocazia în ultima perioadă să facă recuperare sau vizionări. Totodată, gruparea moldoveană a cedat şi câţiva jucători în perioada de mercato, doi dintre ei, Ofosu şi Câmpanu, ajungând la Craiova, dar şi pe golgheterul Dugandzic. Şi în aceste condiţii, Croitoru spune că lucrul cel mai important este trecerea cu bine peste meciul cu Craiova. 

 

„Am pierdut anumiţi jucători importanţi, după care de o lună de zile a intervenit această problemă a acestui virus care m-a privat de 11 jucători care au fost sau mai sunt în izolare, fiind pozitivi, şi nu putem încă beneficia de aportul lor. Când am avut tot lotul, nu am avut atitudinea care trebuia. În ultimele cinci etape am fost nevoit să improvizez având în vedere că nu am putut să aliniez acelaşi 11. nici în momentul de faţă noi nu ne schimbăm, nu ne echipăm la stadion. Avem şase luni de când nu am făcut o refacere, o şedinţă, o vizionare, o analiză la adversar, o analiză la meciul meu. Am riscat totul, am sacrificat unele lucruri, mi-am asumat acest lucru pentru a evita să stăm toţi la un loc, însă iată că toate eforturile noastre au fost în zadar, pentru că acest virus ne-a terminat. Am 11 jucători la antreamente, dintre care patru sunt juniori. Am de-o miuţă cum se spune: cinci la cinci. Veniţi la un antrenament de-al meu să vedeţi că suntem mai mulţi noi în staff decât jucătorii pe care să-i antrenăm. Şi jucătorii care sunt negativi sunt afectaţi pentru că trăiesc şi ei cu teama că se pot îmbolnăvi, se gândesc că pot duce boala acasă la familiile lor. Cu toate acestea, suntem obligaţi să mergem mai departe. Sută la sută acest sezon va fi decis de coronavirus. Cel mai important pentru mine este să trecem cu bine de meciul cu Craiova. Apoi urmează o săptămână de pauză în Liga 1, dar cu meci în Cupa României” a spus antrenorul Botoşaniului.

 

Marius Croitoru spune că nu se putea opune plecării lui Câmpanu la Craiova, deoarece clubul a încasat o sumă importantă (n.r., 500.000 de euro).

 

„S-a luat o sumă frumoasă, plus procente, s-a acoperit o parte din bugetul nostru. Noi de asta suntem aduşi aici, şi eu şi predecesorii mei şi cei care vor veni după mine, cu toţii trebuie să înţelegem că acest club funcţionează şi datorită transferurilor, a vânzării de fotbalişti. Pentru Câmpanu a venit o ofertă bună, spre foarte bună de la Craiova şi era normal să-i dăm curs”.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.