Sport
Atleţii de la CSM Craiova au cucerit 19 medalii la Naţionalele de la Cluj

La Campionatului Național de Seniori și Tineret, care a avut loc la Cluj Napoca, delegația de la CSM Craiova a obţinut 19 medalii, dintre care 7 de aur, 3 de argint și 9 de bronz, la toate cele trei planuri de probe – sărituri, alergări și aruncări.  Ștefania Drăgan și-a mai trecut în cont un titlu național la proba de săritură cu prăjina – categoria seniori, și a fost urmată îndeaproape de Elena Călin, care a obținut aurul în clasamentul de tineret și un bronz în cel al senioarelor.

În proba masculină de săritură cu prăjina, Dacian Costea a reușit tot o dublă performanță prin cucerirea titlului național la tineret și ocuparea locului trei în ierarhia seniorilor. Ultima prezență pe podium la întrecerile de sărituri i-a aparținut Florentinei Budică. Aceasta a adjudecat medalia de bronz la finalul concursului de senioare la proba de săritură în înălțime.

Alergătorii de semifond și fond au fost asemenea în lumina reflectoarelor, reușind să urce de opt ori pe podium. Cristina Bălan a bifat o triplă prezență în topul clasamentului, cu două titluri naționale și un bronz. Atleta s-a impus în proba de 800 de metri, atât la categoria senioare, cât și la tineret, terminând prima cursa, și a obținut o clasare pe locul trei în ierarhia de tineret a probei de 400 de metri. Încă un titlu de campion național a ajuns la Nicolae Coman, care a câștigat întrecerea de seniori la 1500 de metri și a plusat cu un argint în cadrul probei de 800 de metri – tot la categoria seniori. În cursa de 10000 de metri, sportivii de la CSM Craiova au ocupat două locuri ale podiumului național la seniori, prin rezultatele lui Alexandru Corneschi (locul 2) și Marius Bușcă (locul 3). Daniel Betej a completat tabloul de medalii al alergătorilor cu bronzul obținut la proba de 3000 metri obstacole.

La capitolul aruncări, Sergiu Ursu a adjudecat două medalii la seniori, un argint în proba de aruncare a discului și un bronz la aruncarea greutății, în timp ce Bianca Lazăr Fazecaș a cucerit bronzul la proba feminină de aruncare a ciocanului (senioare).

Federația Română de Atletism a organizat în același timp cu CN de Seniori și Tineret și anumite probe de juniori, care nu s-au putut desfășura în finalele dedicate categoriilor respective de vârstă. Astfel, CSM Craiova  a mai adăugat în registru două distincții la proba feminină de 10km marș – categoria U20, unde Diana Lătărețu a câștigat titlul național, iar Ștefania Domnu s-a clasat pe a treia treaptă a podiumului.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.