Sport
Bancu, la Oltenia TV: „La 17 ani jumate am lucrat în construcţii, pentru a-mi lua ghete de fotbal”

În direct la Oltenia TV, căpitanul Universităţii Craiova, Nicuşor Bancu, a povestit cum în urmă 10 ani a fost nevoit să muncească pe şantier pentru a-şi cumpăra ghete de fotbal, ca să joace în Liga a II-a. Ca şi colegii săi, Bancone are încredere că Ştiinţa poate câştiga titlul anul acesta, dar în acelaşi timpă regretă absenţa fanilor din tribune, aceştia fiind un mare atu pentru Universitatea, în condiţii normale de competiţie. 

Nicuşor Bancu despre: 

Perioada de muncă în construcţii: „Am lucrat în construcţii, la 17 ani jumate, jucam în Liga a III-a şi am promovat în liga a II-a, până să înceapă campionatul, am lucrat în construcţii cu nişte prieteni, ca să îmi pot lua nişte ghete. Primii bani pe care i-am câştigat au fost tot la 17 ani jumate, am luat 500 de lei, cu juătate din ei am plătit rata la bancă, iar cu restul am făcut cinste familiei şi prietenilor cu un grătar"

Junioratul la nivel de judeţ: "Am avut probleme la fotbalul mare, fiindcă nu am avut practic juniorat. Jucasem în liga judeţeană, de la 14 ani, la mine în comună, dar nu ştiam să stau în teren, nu aveam cunoştinţe desppre aşezare, nimic, nici când am ajuns la liga a II-a. Fratele meu era mijlocaş stânga, iar eu fundaş stânga la mine în comună, asiguram banda echipei din comună” 

Cum a ajuns la Universitatea Craiova: „La început am fost luat numai în probe pentru stagiul din Slovenia, dar în primul meci amical am dat şi gol şi astrele s-au legat. Prima dată mi-au spus că nu mă opresc şi nu am dormit toată noaptea când am aflat că nu rămân, a doua zi nu am putut să dau o pasă, eram terminat, dar apoi a venit Jerry Gane la mine şi mi-a spus că de fapt n-au vorbit serios. Eu m-am bucurat cum m-am bucurat, însă tatăl meu a fost cel mai fericit om, fiindcă el a fost toată viaţa suporterul Craiovei şi a fost un vis împlinit pentru el” 

Pauza provocată de pandemie: "Ne e dor de fotbal, dar pe de altă parte, am făcut Paştele acasă cu familia după mulţi ani. Totuşi nu voiam să se întrerupă campionatul, voiam să se joace. Credeam că e ceva temporar şi numai în China, dar treptat am luat în serios această problemă şi am ajuns să nu ne mai vedem cu persoanele apropiate. E bine că sunt totuşi puţine persoane afectate în România. Eu am plecat la ţară, 8 zile nu am făcut nimic, m-am odihnit, apoi am făcut programul dat de la club. Am început să facem câte 3 antrenament şi nu m-am văzut cu restul colegilor încă"

Reluarea sezonului: „Sunt convins că se va relua campionatul, mai ales că avem şanse reale la titlu şi ar fi dureros pentru noi să nu se mai joace. Sper să câştigăm cât mai multe meciuri, să putem arăta ce am acumulat. Multe echipe nu au condiţiile pe care le avem noi, cred că avem un avantaj în pregătirea fizică şi poate conta acest lucru. Din fericire şi datorită domnului Rotaru, nu au fost probleme financiare la noi, nu pierdem nimic, nu suntem în situaţia altor jucători, care pierd bani."

Lipsa publicului: "Chiar am vorbit zilele trecute cu tatăl meu, care  de când am venit eu la Craiova nu a lipsit la niciun meci, iar acum nu va mai putea să vină pe stadion. Toată Oltenia vrea să câştigăm după mult timp un titlu, dar ne vor lipsi mult de tot fanii, se ştie că noi avem o susţinere importantă faţă de restul echipelor din Liga I. Nu am avut o problemă cu galeria, a fost o neînţelegere atunci, m-am băgat pentru Kelic atunci, pentru că am avut o relaţie foarte bună cu el, iar unii suporteri nu au înţeles şi au crezut că am ceva cu ei, dar s-a rezolvat totul”.

Plecarea lui Martic: "O să se simtă, fiindcă era cel mai bun fundaş din ţară. Poate că vor deveni importanţi şi Măţel şi Vlădoiu"

Distanţarea obligatorie: "Poate la început ne vom feri cât de cât, dar cum va începe meciul nu va mai conta nimic. Cred că nu este nicio problemă dacă ne vom îmbrăţişa la goluri, sper să avem cât mai multe ocazii să o facem, dar dacă ne vor obliga, asta e."

Accidentarea gravă din 2014: "Acea accidentare pot spune că m-a făcut mai puternic, parcă m-a ajutat, că am ajuns căpitan la echipa pe care o iubesc şi apoi să joc şi la echipa naţională. Se spunea că o să stau 7 luni şi am revenit în 5 luni şi jumătate, dar şi pentru că am lucrat mult să mă recuperez cu Alin Burileanu, la clinica lui."

Regretul eliminării din cupele europene, în dubla cu AEK: "Am alergat mult în meciul de la Atena, 14 kilometri, pe o căldură sufocantă. Am fost determinaţi să ne calificăm acolo, acasă ne-am speriat degeaba, fiindcă am crezut că sunt foarte buni şi am văzut că nu ne sunt superiori, şi meritam să ne calificăm"

Postul şi sistemul de joc şi preferate: "Cel mai bun randament l-am dat cu domnul Mangia, sistemul 3-4-3 rămâne numărul 1, fiindcă pot pleca în atac şi să nu revin mereu. După ce a plecat domnul Mangia, au apărut critici, lumea nu a înţeles că s-a schimbat sistemul, voiau să joc ofensiv. Mi se pare mult mai uşor să joc fundaş stânga, fiindcă am tot jocul în faţă. Am jucat şi mijlocaş de bandă şi mijlocaş central, ba chiar şi fundaş central, într-un meci de Cupa României, la Bacău. Pentru mine ar fi fantastic să joc la o echipă care joacă 3-4-3. Dar nu ştiu dacă în Italia, fiindcă Alex Mitriţă mi-a spus că e foarte greu acolo."

Transferul în străinătate: "Nu am avut oferte importante, nici nu am vrut să plec, mă simt iubit la Craiova. Sincer, nu mă mai gândesc la plecare, vreau doar să mă liniştesc în vacanţă, fiindcă sunt fericit la Craiova şi cât voi juca va fi foarte bine."

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.