Sport
Baschetbaliştii Craiovei au început sezonul cu o victorie la 15 puncte în Cupa României

Început de sezon excelent pentru echipa de baschet a Craiovei, care a reuşit să învingă una dintre favoritele la titlu, CSM Oradea, cu 79-64, în manşa întâi a primului tur al Cupei României. În faţa a 200 de spectatori, în Sala Polivalentă, la debutul grecului Michalis Kakiouzis pe banca tehnică, alb-albaştrii i-au surprins pe ordăeni, aşa cum declaraseră, şi s-au impus pe sferturi cu: 26-14, 13-16, 20-19, 20-15. 

Troy Franklin a fost omul meciului cu 21 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Punctele Craiovei au fost aduse de: Franklin 21, Hawley 18, Qualls 17, Gavriloaia 12, Olisemeka 6, Robinson 3, Voinescu 1, Licurici 1, Papantoniou. 

 

Craiova a avut medii de 60 % la aruncările de 2 puncte (15/25) şi 40 % la aruncările din afara semicercului (12/30). Returul se dispută marți, 28 septembrie, de la ora 20, la Oradea.

 

"Am făcut un meci foarte bun în faţa unei echipe mari. Băieţii au înţeles cum vreau să joace şi au făcut-o foarte bine, mai ales în apărare, am fost agresivi, am făcut şi greşeli, dar e normal, suntem la început. Şi dacă am fi câştigat la 30 de puncte tot ei aveau prima şansă, fiindcă sunt o echipă mai bună, mai omogenă, noi suntem abia la început, încercăm să clădim echipa şi suntem pe drumul cel bun. Ei rămân favoriţi, 15 puncte în baschet se pot recupera în 45 de secunde. Oradea este echipa mai bună, joacă acasă, este mai omogenă, dar ne vom duce acolo să câştigăm meciul, nu doar să ne menţinem avantajul" a declarat antrenorul Michalis Kakiouzis 

 

"Au fost emoţii, fiind primul meci, dar am luptat şi am câştigat împreună. Antrenorul înţelege jocul, a fost şi el pe teren, ştie ce trebuie să ne spună. Oradea e o echipă mare, cu un foarte bun antrenor, ne om mai duela în acest sezon şi vom vedea. Ni avem echipă bună, energică, entuziastă" a spus Troy Franklin. 

 

"Este numai prima jumătate a meciului, Oradea poate veni cu altceva în retur, nu pornim cu prima şansă şi trebuie să jucăm cel puţin la fel de bine. Astăzi ne-a ieşit defensiva foarte bine, să ţii Oradea la 64 de puncte e foarte bine" a spus Aurelian Gavriloaia. 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.