Sport
Baschetbaliştii Craiovei şi-au luat revanşa faţă de Timişoara, dar nu la o diferenţă suficientă pentru calificare

În returul din prima rundă a Cupei României cu BC Timişoara, disputat pe Bega, SCMU Craiova s-a impus cu 105-103, pe sferturi 23-26, 30-31, 25-13, 27-33, dar nu a reuşit să se califice în sferturile de finală, deoarece pierduse în Sala Polivalentă din Bănie la 6 puncte. 

Cupa României nu este o competiţie de succes pentru echipa de baschet a Craiovei, care nu a ajuns niciodată în fazele superioare, ba chiar a fost eliminată din start. Aşa s-a întâmplat şi anul acesta. Chiar dacă speranţele erau mari, echipa lui Rami Hadar a ratat încă de la debut unul dintre obiective. Partida de la Timişoara a fost extrem de spectaculoasă, iar sfertul al treilea a fost unul excelent pentru alb-albaştri, care au păstrat o diferenţă suficientă pentru calificare până cu un minut înainte de final. Novak, care părea de neoprit în final de joc, a comis două turnover-uri şi bănăţenii şi-au asigurat accederea în turul următor. 

Croatul Ivan Siriscevic a avut o prestaţie incredibilă, marcând nu mai puţin de 38 de puncte (6 din 9 la aruncările de 3 puncte), iar Nick Novak a adăugat 23 de puncte (4 din 4 la 3 puncte). Ceilalţi jucători folosiţi de israelianul Rami Hadar: Kikos 12 puncte, Samuels 10, Vârnă 7, Paasoja 5, Watson 4, Berceanu 4, Orbeanu 2. 

În Cupa României echipele sunt obligate să folosească în permanenţă 2 jucători români, iar  Timişoara i-a avut în formă pe: Popa Calotă 14 puncte, 5 pase decisive, Drăguşin - 9 puncte, 13 recuperări. La mingile recuperate au făcut timişorenii diferenţa în cele două manşe, în retur scorul fiind 38-23, cu 13 recuperări ofensive în rândul echipei din Banat. 

Pentru Craiova urmează debutul în noua ediţie a Ligii Naţionale, cu meciul contra nou-promovatei Poli Iaşi, programat sâmbătă, de la ora 19, în Sala Polivalentă. 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Eu am avut o discuție, și pe această cale vreau să îi mulțumesc lui Alexandru Dedu că s-a gândit la Craiova ca și oraș gazdă, FRH contactase șapte cele mai importante echipe ale lumii: Rusia, Franța, Danemarca, Norvegia etc" -  viceprimarul Craiovei Adrian Cosman.

© Copyright 2008 - 2017 Lupa. Toate drepturile rezervate.