Sport
Bergodi este pregătit să conducă antrenamentele: „Trebuie să avem mentalitate de învingători”

Cristiano Bergodi a oferit primele declarații după ieșirea din carantina de 14 zile. Mâine, noul tehnician va conduce primul antrenament în calitate de tehnician al Universității Craiova. 

Antrenorul italian a declarat la ieșirea din carantină că este mulțumit de modul în care a fost tratat unde personal și de condițiile de la hotel. Bergodi a avut timp să urmărească și jocuri ale echipei: „A fost greu, dar nu prea mult. Am găsit personal amabil la hotel, sunt mulțumit de condiții. Am urmărit jocurile echipei pentru a-mi face o părere despre echipă, să văd ce jucători am la dispoziție. O să vorbesc față în față cu fotbaliștii.”

 

Noul tehnician al Universității Craiova consideră că echipa are șanse la titlu: „Va fi foarte foarte greu fără suporteri. Suntem la 4 puncte de CFR, nu va fi ușor, dar sunt sigur că vom face o figură bună. Trebuie să ne gândim la victorie la fiecare meci. Mihăilă este un jucător talentat, până la sfârșitul campionatului sigur va fi alături de noi, este foarte important pentru noi. Eu mă motivez singur, așa cum am fost și ca jucător. Nu va fi ușor să pun totul la punct, nu e timp, nu voi schimba tot ce a făcut Papură. O să vedem, poate trebuie  schimbat ceva, însă totul se va face ușor.”

 

Cristiano Bergodi a mai fost aproape de Știința în urmă cu 4 ani: „Acum 4 ani nu am putut să vin la Craiova, am avut ceva probleme personale, dar sper să fi venit în momentul potrivit. Trebuie să avem mentalitate de învingători, sper să dau încredere jucătorilor, pentru că avem lot bun. Echipa Craiovei de acum este foarte puternică, la fel cum era Steaua în 2009, mai bună decât celelalte pe care le-am antrenat, însă nu va fi cel mai greu mandat de antrenor pe care l-am avut în țară, a fost greu și la FCSB, și la Voluntari și la Cluj. ”

 

Astăzi se împlinesc 2 ani de la câștigarea Cupei României de către Universitatea, condusă tot de un tehnician italian. Devis Mangia i-a transmis un mesaj de felicitări conaționalului său în momentul în care a fost anunțată venirea sa la Craiova, însă Bergodi spune că nu au discutat despre jucători: „Am primit un mesaj de la Mangia, m-a felicitat, dar nu am discutat despre echipă.”

 

„S-au făcurt greșeli în apărare, dar se pot remedia, rezultatele sunt cele mai importante. Avem 3 meciuri cu echipele FCSB și CFR, dar trebuie să fim atenți și la celelalte echipe, 4 puncte înseamnă că avem șansă la campionat.”, a mai declarat Cristiano Bergodi. Primul antrenament îl va conduce joi, iar de săptămâna viitoare îi avea pe jucători la dispoziție completă. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.