Sport
Bergodi: „Suntem pe primul loc, dar nu am realizat nimic, mai sunt 4 meciuri până la vis”

Universitatea Craiova, liderul Ligii I, joacă duminică, de la ora 21, derby-ul cu FCSB, pe stadionul „Ion Oblemenco”, fără spectatori, meciul contând pentru etapa a 7-a a play-off-ului. Antrenorul Ştiinţei, Cristiano Bergodi, a prefaţat acest meci, prin prisma importanţei luptei la titlu, a statisticii defavorabile oltenilor, dar şi ţinând cont că el a reuşit să treacă de FCSB în acest sezon, pe când antrena la Voluntari. 

„Este un meci foarte important pentru acest moment al sezonului, ne apropiem de finalul campionatului. E un meci dificil, mai ales că jucăm cu o echipă foarte bună, precum FCSB. Avem nişte probleme de lot, dar vom alinia totuşi un prim 11 bun. Nu va fi uşor, mai ales că Universitatea nu a prea câştigat în faţa FCSB, dar jucătorii vor fi pregătiţi bine. Nu am eu reţeta succesului contra FCSB, chiar dacă i-am învins atunci cu Voluntari, ei au folosit câţiva tineri, dar şi noi am jucat bine. E un meci important, dar e totuşi un meci de fotbal, trebuie să fim calmi şi să conştientizăm ce trebuie să facem pe teren. Bilanţul este negativ, dar şi cu CFR se spunea că nu se poate câştiga în deplasare. Chiar dacă statisticile ne defavorizează, eu cred că echipa poate face un rezultat foarte bun” a declarat Cristiano Bergodi.

Despre lupta pentru titlu şi presiunea presupusă de aceasta, Bergodi a adăugat: „Nu sunt un magician să ştiu ce vom face în meciurile rămase, dar îmi doresc să le câştigăm. Se poate spune că suntem la mâna noastră, dar şi CFR e la mâna ei, pentru că este acel meci din ultima etapă, când se poate disputa cu titlul pe masă.Toţi ne dorim să câştigăm uşor, dar nu va fi nimic uşor în aceste meciuri rămase. Presiune este şi pe noi şi pe CFR, presiune există mereu, ei vor să câştige al treilea titlu consecutiv, noi vrem să aducem din nou titlul la Craiova după mult timp, ceea ce ar fi un lucru extraordinar. Cred că jucătorii sunt determinaţi, concentraţi, conştientizează că suntem pe primul loc, dar nu am făcut practic nimic, fiindcă mai sunt 4 meciuri până la un vis. S-au pregătit bine tehnic şi tactic, dar nu ştiu din punct de vedere mental, fiindcă emoţiile trebuie controlate. Eu nu simt această presiune, dar eu nu joc pe teren”. 

 

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.