Sport
Bergodi: ”În acest moment, rezultatele sunt mai importante decât spectacolul”

Răspunsurile antrenorului Științei, italianul Cristiano Bergodi, la întrebările ziariștilor craioveni înainte de meciul Universitatea Craiova - FC Botoșani, programat vineri, de la ora 20, pe ”Ion Oblemenco”. Întrebările au fost trimise prin mesaje și au fost adresate de ofițerul de presă al clubului din Bănie, Mihai Dișa. 

- Ați mai fi avut nevoie de cel putin o saptamână de pregătire pentru a relua sezonul?

 

Venim după o pauză lungă, pot apărea surprize, nu avem puncte de reper. Sper să ne-am antrenat foarte bine. Eu am venit târziu, am stat și în carantină, nu e ușor când nu ai mult timp la dispoziție. Am vorbit mult cu băieții, dar să vedem cum au înțeles ce vreau de la ei. Avem nevoie de 1-2 meciuri pentru a avea o echipă bine pregătită, nu suntem sută al sută din toate punctele de vedere. Dar sper să jucăm bine. Echipa e pregătită, obiectivul rămâne podiumul și luptăm pentru a câștiga fiecare meci.

 

- Două echipe din play-off nu au licență pentru cupele europene. Vă temeți de anumite jocuri de culise?

 

Nu mi-e teamă, m-am gândit mereu că e un fotbal curat în România, fără lucruri negative.

 

-Ce vă interesează mai mult, rezultatul sau spectacolul?

 

Mă interesează ambele, în primul rând rezultatul, dar și ca echipa să joace un fotbal plăcut, fiindcă știu ce vor suporterii olteni. Dacă ar fi să aleg, în acest moment aș alege rezultatul.

 

-Care sunt avantajele Craiovei în lupta pentru titlu?

 

Un avantaj ar fi fost publicul, dar din păcate nu putem avea fanii alături. Sper că ne-am antrenat bine, sunt convins că fizic stăm bine, sper ca și tactic va fi ok. Avem aici condiții precum în Serie A și trebuie să facem spectacol.

 

-Croitoru a zis că s-ar mulțumi și cu un egal, pentru Craiova ar fi un eșec, ați ieși din lupta la titlu?

 

Jucăm acasă și vrem să luăm 3 puncte, dar și ei au echipă foarte bună și vor victoria.

 

-Cum vi se par oltenii, din punct de vedere fotbalistic, comparativ cu oamenii din zonele din România în care ați mai lucrat?

 

Nu am apucat să cunosc prea mult oamenii de aici, dar din ce am auzit sunt suporteri pătimași.

 

-Ce informaţii aveți despre Botoşani?

 

Nu știm mare lucru, ei vor veni cu tupeu, au un antrenor pe care-l apreciez, cunoaște fotbal, a fost un jucător foarte bun, pe care îl simpatizez.

 

- Victoriile în cele două meciuri de acasă, cu Botoșani și Astra, sunt obligatorii pentru a rămâne în lupta pentru titlu?

 

Mă gândesc numai la meciul cu Botoșani, fiindcă a fost o pauză lungă și nu știm care este ritmul, nivelul, am văzut și în Germania că la început nu a fost un joc deosebit.

 

-Ați pierdut de 2 ori deja în acest sezon cu Botoșaniul, când erați la Voluntari. Aveți mai multe șanse acum să obțineți un rezultat pozitiv?

 

Fiecare meci are istoria lui, cu Voluntari în primul joc am jucat slab, apoi destul de bine, însă am pierdut. Acum sper că voi câștiga 3 puncte.

 

- Astra și Mediaș nu au licență, iar Craiova are nevoie sa depășească o singură altă echipă pentru a-și îndeplini obiectivul de a juca în cupele europene. În aceste condiții, o victorie poate fi decisivă?

 

Se întâlnesc două echipe care luptă pentru Europa, Botoșani are și ea șanse de a ajunge în cupele europene, e un meci foarte important și ca miză, dar și pentru că reîncepe campionatul.

 

-Botoșani este o echipă care nu refuză jocul, vă convine asta și cât contează absența lui Rodriguez?

 

Eu nu m-am gândit foarte mult la adversari, ci la stilul nostru, vreau să stăm noi bine pe teren și să jucăm un fotbal plăcut. Rodriguez este un jucător bun, în față sunt jucători periculoși precum Ofosu, Ashkovski sau Dugandzic, dar în ansamblu este o echipă foarte bună, iar acesta este marele merit al lui Marius Croitoru.

 

-Care este atmosfera la echipa înaintea partidei cu Botoșani?

 

Cred că jucătorii sunt motivați și chiar și noi, ca antrenori, nu mai avem multă răbdare, vrem să obținem rezultate.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.