Sport
Bogdan Burcea, bucuros de calificarea directă a naţionalei la Europene

După ce Federaţia Europeană de Handbal a decis anularea meciurilor de calificare pentru Europeanul feminin şi Mondialul masculin, din cauza pandemiei de coronavirus, echipa României de fete a obţinut calificarea directă la Euro 2020, iar naţionala de băieţi a ratat orice şansă de a ajunge la Mondialul din 2021. Evident, selecţionerul naţionalei masculine, Rareş Fortuneanu, este frustrat de decizie, în schimb Bogdan Burcea, antrenorul celei feminine, este bucuros. 

„Am primit cu bucurie decizia forului continental şi anume că naţionala e calificată direct la CE din Norvegia şi Danemarca. Această decizie ne oferă şansa de a parcurge o perioadă în această toamnă care va cuprinde o pregătire competiţională. Va fi o toamnă plină din punct de vedere al competiţiilor intercluburi. Atât pe plan naţional, cât şi pe plan european. Putem urmări în toată această perioadă sportivele care se află în atenţia noastră pentru eventuale convocări la naţională. Obiectivul este desigur o selecţie cât mai obiectivă vizavi de strategia pe care ne propunem să o abordăm la turneul final din luna decembrie“, a spus selecţionerul Bogdan Burcea, pe pagina de Facebook a FRH. 

otrivit clasamentului EHF EURO 2018, s-au calificat la turneul final din decembrie Franţa, Rusia, Olanda, România, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia, Croaţia, alături de echipele gazdă, Norvegia şi Danemarca. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final va avea loc pe 18 iunie, la Viena.

Antrenorul craiovean este satisfăcut şi de decizia de amânare a turneului preolimpic pentru perioada 19-21 martie 2021: „Consider că şi acest lucru este benefic prin prisma faptului că vom parcurge împreună cu jucătoarele o experienţă deosebită la turneul final al Campionatului European. Poate să fie un mijloc de pregătire excepţional atât pentru sportive, cât şi pentru noi. Pe parcul acestui turneu putem acumula experienţe pozitive care ne pot ajuta la turneul preolimpic din primăvara anului viitor atunci când vom califica România la Jocurile Olimpice de la Tokyo“.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.