Sport
Buleică, la Oltenia TV, despre primele uriaşe care se dădeau la Pandurii: 'Erau mai mari ca salariile'

Alin Buleică (28 de ani) a fost unul dintre invitaţii emisunii Activ Arena, de la Oltenia TV. El a făcut parte din echipa Pandurii, vicecampioană a României în 2013, şi cu care a ajuns în grupele Europa League. Actual jucător în Liga a II-a, la Turris Turnu Măgurele, Buleică povesteşte despre confortul financiar de la Pandurii, unde primele de victorie depăşeau chiar şi salariile. 

„Nu mi-a lipsit nimic la Pandurii, jucam pe prime mari, luam mai mulţi bani prime decât salarii. O primă era mai mare ca un salariu din Liga I acum, pe la Dinamo sau alte echipe. Erau prime foarte mari la fiecare victorie şi chiar se dădeau. De aceea eram foarte motivaţi. Eu de la toate echipele la care am evoluat am pierdut bani, dar la Pandurii a fost cel mai bine financiar, ţinând cont de acele prime. Marin Condescu era aproape de noi, nu aveam nicio problemă cu banii. Bine, eram şi foarte uniţi, ieşeam mereu la masă cu familiile, făceam grătare. Erau jucători buni, Nistor, Eric, Anton, Breveld, Momcilovic, Ciucur” a povestit Alin Buleică, la Oltenia TV.

Jucătorul oltean îşi aminteşte şi cel mai important gol din cariera sa, cel prin care a deschis scorul la Braga, în victoria cu 2-0 a oltenilor, care i-a dus în grupele Europa League. „La meciul cu Braga am dat cel mai important gol, am rămas în mintea multora cu acea reuşită. A fost o calificare istorică, Braga era echipă mare, jucase finala Europa League cu un an sau doi în urmă, am jucat degajaţi şi de aceea am câştigat. Eder, care a intrat pe parcurs atunci, a dat golul decisiv  în finala Euro 2016. Portarul lor era la naţională. Nu am avut nimic de pierdut şi de aceea ne-am calificat” spune „Bule”.

Jucătorul născut la Craiova are şi un regret legat de colaborarea cu Pandurii: faptul că nu a fost lăsat să se transfere când avea cotă şi putea juca la un alt nivel şi pe contracte superioare. „Ludogoreţ m-a vrut, din Turcia am avut oferte, din Arabia, unde s-a dus Eric. Şi de la Craiova am avut două oferte şi nu m-a lăsat Pandurii să plec. Şi peste un an m-am dus gratis la Chiajna. Acolo m-am accidentat grav şi acolo s-a cam şi terminat pentru mine” a declarat Buleică.

Alin Buleică a evoluat în cariera sa la FC Universitatea Craiova, Gaz Metan CFR Craiova, Petrolul, Gaz Metan Severin, U Cluj, Pandurii, Chiajna, UTA, FC Argeş, iar acum este la Turris Tr. Măgurele. 

„Ţinând cont că plecăm cu un meci în minus, începem practic cu puncte luate. Avem un grup bun, un antrenor pe placul nostru, o conducere stabilă şi am arătat că putem promova. N-a fost un obiectiv propus de la început, dar pe parcurs ne-am dat seama că putem încerca. Ar fi prima promovare pentru mine şi mi-ar rămâne la inimă.” a declarat Buleică.

Echipa antrenată de Eric Lincar n-ar putea juca pe teren propriu dacă s-ar obţine promovarea, din cauza capacităţii reduse a arenei proprii, dar ar lua exemplul altor echipe care au ajuns în Liga I şi n-au putut juca acasă. „Este păcat că n-am juca acasă, pentru că stadionul acela mic al nostru este plin meci de meci şi sigur ar veni mulţi suporteri. Dar să ajungem noi acolo” a completat Buleică. Acesta a evoluat la 4 din cele 6 echipe care vor disputa play-off-ul pentru promovare: UTA, Petrolul, FC Argeş şi Turris. „Ca şi atmosferă, cel mai bine m-am simţit la FC Argeş. Am refuzat oferte mai bune ca să rămân acolo, m-am simţit ca acasă, am prelungit la sugestia lui Nicolae Dică, dar am plecat după câteva etape, fiindcă nu s-a mai concretizat ce vorbisem” a spus Buleică.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.