Sport
Cu toate pânzele sus, alb-albaştrii, spre finala Cupei României!

Atmosferă de mare sărbătoare pe Arena Leilor, la sfertul de finală al Cupei României, dintre Universitatea Craiova şi Dinamo. 25.000 de spectatori şi-au încurajat favoriţii, purtându-i spre o victorie istorică, prima în faţa lui Dinamo pe noul "Ion Oblemenco", scor 1-0, gol marcat de Bancu în minutul 57, dintr-o pasă a lui Tiago Ferreira. 

La începutul jocului, Peluza Nord a afişat o coregrafie superbă, cu o corabie cu pânze pe care scria "Ştiinţa" şi care se îndrepa pe valuri spre trofeul Cupei României, cu mesajul: "Toate pânzele sus!"

Devis Mangia a folosit formula: Mitrovic – R. Popa, Kelic, Tiago Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (77 Bărbuţ), Mitriţă (55 Burlacu), Băluţă.

După meci, Devis Mangia a declarat: "O partidă nebună, ştiam că Dinamo va fi foarte motivată, dar vreau să-mi felicit jucătorii. Când o echipă controlează atât de mult meciul în prima parte, e normal să urmeze un moment complicat în repriza a doua, mai ales că ne-am antrenat pe teren sintetic în ultima perioadă. Au fost zile în care nu ne-am antrenat şi nu a fost uşor. Poate meritam un gol în prima parte, apoi, când mai sunt 20 de minute din meci, e normal să nu mai rişti atât de mult. Eu prefer ca echipa mea să joace mereu, dar era şi un pic de oboseală la sfârşit. Când sunt atât de mulţi oameni este fantastic. S-a creat o unitate fantastică între club şi suporteri. E foarte greu să vorbeşti cu jucătorii, în anumite momente. Bancu este un jucător excepţional. A crescut enorm şi e foarte important pentru echipă".

Eroul meciului, Nicuşor Bancu, a declarat: "Înainte de meci, a fost o presiune mare, dar mă bucur că am reuşit să ne calificăm. Pot să spun că am avut şi puţin noroc pentru că a ieşit, dar a fost o execuţie frumoasă şi mă bucur că mi-a ieşit. Prima repriză am dominat-o cap-coadă, dar din păcate nu am reuşit să marcăm. În cea de-a doua repriză am intrat motivaţi şi a venit golul meu. Noi am încercat să ţinem de rezultat şi Dumnezeu ne-a ajutat". 

 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.