Sport
Calificare istorică în semifinale pentru SCM Craiova! Incredibila remontada în Rusia! Succes fabulos pentru sportul din Bănie!

Succes fantastic pentru sportul craiovean! "Leoaicele" din Bănie, handbalistele de la SCM Craiova au obţinut o calificare neverosimilă în semifinalele Cupei EHF, după ce au învins cu 26-23 în deplasare formaţia rusă Lada Togliatti, la pauză 14-8. În tur, rusoaicele câştigaseră cu 25-23. Aşadar, cu scorul general de 49-48, elevele lui Bogdan Burcea au ajuns în penultimul act al competiţiei, unde vor întâlni pe HC Zalău sau formaţia turcă HC Kastamonu, în tur echipa lui Tadici câştigând la 1 gol. 

Cu un moral ridicat după succesul din Polivalentă contra galacticelor de la CSM Bucureşti, fetele noastre au făcut un meci memorabil în "Lada Arena". Gazdele au condus cu 4-2, craiovencele au marcat de 5 ori la rând pentru 7-4, apoi s-a ajuns la 9-8, iar Florianu şi compania au marcat de 5 ori consecutiv în finalul primei părţi, pentru a conduce la pauză cu 14-8, un ecart aproape incredibil, egal cu cel cu care rusoaicele au condus după prima repriză în Polivalentă.

În partea secundă, Lada s-a apropiat la un singur gol, 21-20, când mai erau 10 minute din meci, dar după ce Bogdan Burcea a cerut time-out, SCM Craiova s-a desprins din nou, scor 25-21, după 3 goluri consecutive ale Valentinei Ardean Elisei. Au venit apoi două ratări incredibile, semnate Vizitiu şi Nikolic, care au avut şansa de a închide meciul, iar cu 2 minute înainte de final tabela arăta acelaşi scor ca la Craiova, 25-23 pentru oaspete. Tot "Alice" Ardean a transformat o aruncare de la 7 metri, obţinută de Cristina Florianu, stabilind scorul final, 26-23 pentru Craiova. Portarul Iulia Dumanska a făcut un meci fabulos între buturi, apărând mingi aproape imposibile în faţa starurilor naţionalei Rusiei. De asemenea, Valentina Ardean a avut un procentaj de 100% la aruncări, 9 din 9!

Au jucat pentru SCM Craiova: Dumanska, Stanciu (portari), Ardean 9 goluri, Florianu 6, Ţicu 3, Nikolic 3, Pricopi 2, Klikovac 1, Vizitiu 1, Rădoi 1, Tudor, Trifunovic. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.