Sport
Calificare istorică pentru baschetul craiovean

Echipa de baschet a Craiovei este în premieră în semifinalele campionatului naţional, după ce a eliminat în seria de play-off din sferturi pe BC SCM Timişoara, cu scorul general de 3-2. Baschetbaliştii lui Aco Todorov au câştigat partida decisivă din Bănie, una tensionată, cu 67-62, pe sferturi: 16-13, 18-19, 14-17, 19-13. Circa o mie de spectatori au asistat la duelul important din Sala Polivalentă. 

Jocul nu a fost unul spectaculos, din contră, presiunea şi-a pus amprenta serios asupra evoluţiei jucătorilor ambelor formaţii, iar procentajul foarte slab al Craiovei la aruncărilor de la distanţă stă mărturie. Alb-albaştrilor le-a tremurat mâna la şuturile de "afară", reuşind numai 6 coşuri din 32 de tentative. Cu 18 puncte, 9 recuperări şi 5 pase decisive, Gajovic a fost cel mai bun jucător al Craiovei, secondat, ca de obicei, de Troupe şi Curry.

Au jucat pentru SCMU Craiova: Gajovic 18 puncte, Troupe 15, Curry 15, Koreniuk 6, Boone 5, Fraseniuc 4, Casale 4, Mijajlovic şi Ionescu. 

În semifinale, echipa din Bănie va întâlni campioana sezonului regular şi câştigătoarea Cupei României, CSU Sibiu. Primele meciuri vor fi în Ardeal, pe 11 şi 13 mai. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.