Sport
Cârțu a rămas marcat de partida cu Benfica: „Am evitat să revăd meciul”

Ieri s-au împlinit 37 de ani de când Universitatea Craiova a disputat returul semifinalei Cupei UEFA (Europa League) cu Benfica Lisabona. După 0-0 în Portugalia, oltenii au remizat pe stadionul „Central”. scor 1-1. Pentru Știința a înscris Ilie Balaci. 

Într-un interviu pentru Fanatik. președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, a vorbit despre dezamăgirea din acele momente de după semifinală: „A fost un necaz pentru noi. Era o atmosferă devastatoare la final, mai ales că am fost aproape de performanţa de a juca finala şi nu am reuşit acest lucru. Am suferit mult la momentul respectiv, mi-a produs o mare supărare, iar revederea meciului ar însemna acelaşi lucru. Am evitat să revăd meciul. Şi în cariera mea care a urmat, de antrenor, nu am vrut să revăd partide care au avut un impact negativ.”. 

 

„Sorinaccio” a declarat că a contat foarte mult că mai mulți jucători ai Științei au evoluat pentru echipa națională în duelul cu Italia, câștigat de „tricolori”, scor 1-0: „A contat foarte mult meciul cu Italia. A fost o încărcătură fizică foarte mare la partida cu italienii şi după victorie s-au descătuşat foarte multe energii. După patru zile am jucat cu Benfica şi a fost greu. Nu am mai avut prospeţimea fizică şi s-a resimţit acest lucru.” 

 

Sorin Cârțu a marcat trei goluri pentru Universitatea în sezonul fantastic din cupele europene: „Golul cu Fiorentina a adus o bucurie mare, era 1-1 şi a fost golul care a deblocat rezultatul pentru noi. A venit şi reuşita a treia, a lui Ilie Balaci şi am obţinut o diferenţă care ne-a ajutat să trecem de italieni. Ambele goluri cu Shamrock au fost foarte frumoase. Colaborarea cu Ilie, de la golul al doilea, a fost specială.”

 

 „Ne-am dizolvat foarte repede pentru că au plecat mulţi jucători. Crişan şi Donose au fost primii, pe urmă Ştefănescu şi Ilie. Apoi tot aşa, au plecat aproape toţi de la Craiova. S-a rupt unitatea de grup care reprezenta forţa echipei şi era greu ca ei să fie înlocuiţi. În timp, după acel moment, au apărut tineri valoroşi, ca Săndoi, Adrian Popescu, Cioroianu sau Gică Popescu. Aveam nevoie de mai mult timp să fim împreună. Am pierdut un moment favorabil în campania când am fost eliminaţi de Sarajevo (n.r. Cupa UEFA sezonul 1984-1985). Poate dacă atunci treceam de ei, ar fi fost altfel. Venea iarna şi urma o perioadă de pregătire şi refacere a lotului. Acolo s-a pierdut mult. Acolo a fost lovitura de graţie primită de Universitatea.”, a mai declarat Cârțu. 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.