Sport
Cel mai palpitant meci de la deschiderea Polivalentei, handbalistele Craiovei şi-au purtat fanii de la agonie la extaz!

Peste 4.000 de craioveni au trăit o seară cu adevărat dramatică în Sala Polivalentă, la meciul câştigat in extremis, scor 16-15 (5-9), de handbalistele de la SCM Craiova contra franţuzoaicelor de le Brest Bretagne, în penultima etapă a grupelor Cupei EHF.  

Fanii s-au pregătit de sărbătoarea ultimului meci din grupe pe teren propriu al favoritelor şi au umplut încă o dată Polivalenta, concepând şi o coregrafie specială, cu cartoane alb-albastre, însoţite de mesajul: „Cu pasiune şi determinare obţinem mult dorita calificare”.

Meciul s-a derulat pentru Craiova conform legilor lui Murphy: a început prost şi a continuat şi mai prost. În minutul 10 sscorul era 1-2, iar fetele lui Bogdan Burcea au marcat numai 5 goluri în prima repriză, după ce în meciurile cu Randers şi Kuban se desprinseseră din start. Oaspetele au fost în permanenţă în avantaj, profitând de neatenţiile la transmisie ale alb-albastrelor, debusolate, blocate atât în faza de atac poziţional, dar şi în cea de contraatac. Intrate la cabine cu un dezavantaj de 4 goluri, fetele noastre au părut determinate să revină şi au egalat la 9 în primele minute ale reprizei secunde. Numai că apoi au cedat din nou iniţiativa şi echipa din Hexagon, cu 3 campioane mondiale în componenţă, a refăcut diferenţa, scor 15-11.

Cu 10 minute înainte de final, Bogdan Burcea a cerut time-out şi şi-a mobilizat jucătoarele, care nu aveau să mai primească vreun gol până la final, obţinând o victorie în care poate nici ele nu mai credeau. Deşi cele mai bune jucătoare ale echipei, Florianu şi Ardean, au avut o prestaţie modestă, ratând din situaţii clare, grupul a reacţionat şi a salvat seara, aducând bucurie fanilor. Într-o atmosferă intimidantă pentru echipa adversă, cu peste 4.000 de oameni ţipând, fluierând, huiduind sau suflând în vuvuzele pe atacul advers, SCM Craiova a reuşit să întoarcă rezultatul şi să obţină o victorie memorabilă. Calificarea nu este  însă rezolvată, craiovencele având nevoie de un punct în Danemarca, în ultima etapă, pentru a nu mai depinde de alte rezultate.

Au evoluat pentru SCM Craiova: Dumanska, Stanciu (portari), Vizitiu 3 goluri, Klikovac 3, Rădoi 2, Nikolic 2, Ţicu 2, Ardean 2, Trifunovic 1, Florianu 1, Şelaru, Pricopi, Popescu, Tudor.

În urma acestui rezultat, clasamentul grupei arată astfel: 1. Brest – 6 puncte, 2. SCM Craiova – 6 p, 3. Kuban - 4p, 4. Randers - 2p. Au mai rămas de disputat jocurile: Kuban - Randers, Randers - SCM Craiova şi Brest – Kuban.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.