Sport
Cicâldău: „De când am venit la Craiova mi-a crescut mereu cota. Nu se aştepta nimeni să dau atâtea goluri”

Alexandru Cicâldău este golgheterul Universităţii Craiova din acest sezon, cu 12 goluri marcate, dintre care 10 în campionat, cărora se mai adaugă 6 pase decisive în cele 33 de meciuri în toate competiţiile. Decarul Ştiinţei este al treilea cel mai bine cotat jucător din Liga I pe transfermarkt, cu 5 milioane de euro, după fecesebiştii Man şi Coman, însă clauza sa eliberatorie de la Universitatea Craiova este de 7 milioane de euro.

Întru-un interviu pentru prosport.ro, Cicâldău a vorbit şi despre evoluţia sa din acest sezon: "La începutul sezonului nu m-am simţit bine, din cauză că am avut numai o săptămână de vacanţă după Euro U21.  Am început să mă simt bine după victoria cu 3-2, din tur de la Mediaş, am dat şi gol şi de la acel meci am început să-mi revin ca joc, m-am simţit mult mai bine.  Cred că este şi mai mare presiunea, după ce am avut destule meciuri în care am marcat şi lumea aşteaptă mult mai mult de la mine. Nu se aştepta nimeni să am atâtea goluri, mai ales că la Viitorul marcasem un singur gol, iar acum am 10 goluri numai în campionat. Fiind şi mijlocaş, de când am ridicat standardul şi am început să fac diferenţa, lumea aşteaptă mult mai mult de la mine, dar nu pot să fac mereu asta. Eu aş prefera să ajut echipa să câştige, nu să fiu eu acela care dă mereu goluri. Pe mine mă bucură că de când am venit la Craiova cota mea a crescut mereu, ba cu 500 de mii, ba cu 1 milion. Anul acesta am avut şi reuşite destul de multe pentru un mijlocaş şi de aceea am avut acest salt, dar sper să mai crească şi în continuare."

Considerând că Ştiinţa are şanse la titlu, Cicâldău nu vrea să se încheie sezonul în situaţia actuală a ierarhiei, din cauza pandemiei de coronavirus. "Normal că mai avem şanse, suntem la 4 puncte de primul loc, mai sunt 8 meciuri, jucăm de 2 ori cu CFR şi o dată cu FCSB şi mai sunt şi celelalte meciuri, fiindcă în play-off-ul acesta nu este de neglijat nicio echipă. Play-off-ul e mai strâns ca oricând.. Mi-ar conveni situaţia în care am fi noi cel mai sus, dar ar fi ciudat să se termine acum, mai ales că e încă strâns campionatul, cred că toate echipele sunt la distanţe mici şi mai sunt 8 etape. Pentru CFR ar fi bine să se termine. Noi eram pe 2 după sezonul regulat, pentru cine era în spatele nostru nu ar fi bine să se ia această variantă. FCSB n-ar vrea, evident. Sper să se ia cea mai bună decizie, în primul rând pentru sănătate, apoi şi pentru competiţie. În campionat suntem în grafic, chiar dacă am pierdut multe puncte în prima parte. Ne batem acolo, suntem la 4 puncte de primul loc, avem şanse la titlu, dar rămâne această dezamăgire legată de Cupă, unde cu siguranţă puteam face mai multe, mai ales că se juca finala la Craiova, cu stadionul plin, era ceva" a declarat Cicâldău pentru prosport.ro.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.