Sport
Cicâldău: „Pentru Craiova va urma un sezon mult mai bun”

Mijlocaşul Universităţii Craiova, Alex Cicâldău, se declară optimist în perspectiva stagiunii următoare la Universitatea Craiova, chiar dacă n-a fost îndeplinit obiectivul în campionatul trecut. Chiar dacă îşi doreşte un transfer peste hotare, jucătorul de 22 de ani nu consideră că este neapărat momentul pentru acest pas în vara aceasta.

"Când a început play-off-ul aveam gânduri mari. Dar acum pot spune că a fost un an dezamăgitor pentru noi pentru că am terminat pe locul 4 şi nu ne-am îndeplinit obiectivul. Dar asta este, nu avem ce să mai facem acum. E bine însă că vom juca în Europa League şi sunt convins că pentru Universitatea Craiova va urma un sezon mult mai bun decât cel care s-a încheiat. Orice jucător se gândeşte la un transfer în străinătate în orice pauză competiţională. Dar nu consider că trebuie să plec neapărat acum. În primul rând trebuie să facem un rezultat bun la turneul final, iar apoi vom vedea ce va fi. Eu oricum mai am destul de muncă" a spus Cicâldău pentru Agerpres.

Cicâldău a ratat convocarea la naţionala mare din cauza unei accidentări, dar se află cu lotul de tineret în Italia, unde peste o săptămână va începe Euro 2019. Despre participarea la acest important turneu final, jucătorul Ştiinţei a spus: "Participarea la acest turneu final reprezintă un lucru foarte important pentru mine. Mă bucur că fac parte din generaţia asta care a obţinut o calificare extraordinară. Consider că merităm pe deplin să jucăm la Campionatul European, dar în acelaşi timp suntem obligaţi să obţinem rezultate cât mai bune acolo. Fiecare jucător care a evoluat la tineret a dat totul şi asta s-a văzut. Nu cred că meciul cu Croaţia este decisiv pentru calificare. Este primul însă şi mereu e important cum începi o competiţie. Pentru că dacă începem cu dreptul atunci şansele noastre de a ajunge în semifinale vor creşte. Îmi doresc ca suporterii care vor fi în tribune la Campionatul European să ne susţină chiar dacă vom avea şi momente mai puţin bune. Bineînţeles că toţi ochii vor fi asupra noastră şi că aşteptările sunt mari, mai ales că ne-am calificat dintr-o grupă grea. Dar nu simţim o presiune suplimentară pe umeri din acest motiv. Întotdeauna cei din străinătate ne-au considerat cei mai mici şi au spus că nu prea avem şanse. Dar noi vrem să le arătăm că nu este aşa şi că nu suntem noi cei mai slabi jucători din grupa aia. Nu regret neapărat că nu am putut face parte din lotul naţionalei mari pentru meciurile cu Norvegia şi Malta. Mă bucur că am reuşit să mă refac cât de cât după accidentare şi că am luat decizia de a veni la tineret. Pentru că era important pentru mine să nu forţez la naţionala mare şi să mă refac pentru a juca la Campionatul European de tineret. Pentru că exista riscul unei recidive. Am avut o leziune la aductor, la piciorul drept, dar acum sunt bine. Chiar dacă mai fac recuperare, voi începe pregătirile normal cu echipa în cantonamentul din Italia". 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.