Sport
Cicâldău are dreptul de a juca la Olimpiada de la Tokyo, după decizia FIFA

După ce Jocurile Olimpice de la Toyko au fost amânate de Comitetul Internaţional Olimpic pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, jucătorii născuţi în 1997, inclusiv decarul Ştiinţei,. Alex Cicâldău, n-ar mai fi avut drept de participare, deoarece ar fi depăşit limita de vârstă, însă FIFA a decis să le ofere totuşi posibilitatea de a juca la această competiţie, ţinând cont de această situaţie excepţională. 

Pe 27 martie, FRF s-a adresat FIFA cu privire la situația jucătorilor cu drept de joc la Jocurile Olimpice ediția Tokyo, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliștii născuți în anul 1997, chiar dacă aceștia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiției. FIFA a confirmat propunerea FRF printr-un comunicat emis în urma ședinței grupului de lucru dedicat impactului pandemiei COVID-19: “Am decis să păstrăm criteriile de eligibilitate originale, mai exact vor avea drept de joc fotbaliștii născuți începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă”.

"În mod normal, noi, cei de ’97, nu am mai putea să jucăm în 2021 la Olimpiadă, dar am văzut că s-ar modifica regula asta şi am putea juca, fiindcă în 2020 am fi putut juca. Ar fi urât pentru noi, pentru că am muncit, am făcut acel rezultat şi să nu putem evolua la Tokyo. Totuşi, mai e până atunci, nu ştim ce va fi. Poate nu voi mai fi la Craiova, ori poate voi fi la Craiova şi o să avem meciuri de cupă europeană" declarase Alex Cicâldău, într-un interviu pentru prosport. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.