Sport
„Școlarii” de la Academia „Gică Popescu” au dat drumul la treabă! Nu se știe când vor juca meciuri

Grupele de copii și juniori ale Academiei de Fotbal „Gică Popescu” au început antrenamentele de aproximativ trei săptămâni, însă nu se știe când vor putea juca meciuri amicale sau oficiale. Managerul Paul Răducan a vorbit la emisiunea „ACTIV ARENA” de la Oltenia TV despre activitatea clubului. 

Chiar dacă ședințele de pregătire au fost reluate, Paul Răducan a dezvăluit faptul că trebuie respectate anumite reguli stricte: „Am început și noi antrenamentele, așa restricționat, dar le-am început. Toate grupele sunt la datorie, chiar și cele mici. Ne este greu și nouă, dar nu mai spun cum le este copiiilor. Trebuie să trecem peste asta. Nu avem voie să jucăm meciuri amicale. Ei se prezintă cu poftă de joc, dar numărul de reușite nu este așa mare, dar totul este din cauza acestei pauze. E greu doar să te antrenezi, intervine și plictiseala, dar încercăm să îi ținem conectați. 

 

Încercăm să păstrăm și noi anumite distanțări. Din punct de vedere tehnic, avem norocul că avem o bază bună, cu trei terenuri de antrenament. E foarte bine că se pot antrena mai multe grupe, dar trebuie să ținem cont de ceea ce se spune. Nu intrăm la vestiare, avem apă pe care o putem lua de afară.”

 

Managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu” spune că antrenorii clubului au ținut legătura cu copiii și părinții prin intermediul grupurilor social-media: „Am ținut legătura cu copiii în perioada de pauză, există un grup pentru fiecare grupă. Au primit și programe de antrenament, au fost adaptate pentru apartament, cei cu curte au fost norocoși. Vreau să spun că părinții și copiii au vrut să reînceapă treaba, au fost dornici să joace fotbal.”

 

„Oficialii Federației Române de Fotbal lucrează la un sistem pentru sezonul 2020-2021. Nu se știe încă nimic, nici perioada de transfer nu se știe când va fi. Noi nu putem legitima niciun jucător. Sper ca undeva în toamnă să putem evolua în competiții oficiale”, a mai adaugat Paul Răducan la emisiunea „ACTIV ARENA”.

 

În legătură cu subiectul colaborării dintre „GP” și FC Viitorul și Universitatea Craiova: „Școala noastră de fotbal a scos peste 60 de fotbaliști care au evoluat în Liga 1. La Viitorul, 4 fotbaliști titulari erau de la noi. Acum două luni am dat un jucător Universității și dacă mai vor, ne putem pune la masă să discutăm. Nu există faptul că nu vrem să dăm jucători unei echipe. Știm bine, Alex Băluță este un produs al Academiei „Gică Popexcu. Scopul unui club juvenil este să producă jucători!”

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.