Sport
Craiova a bătut-o pe Dinamo şi la baschet

După victoria clară de la fotbal, scor 3-0, Craiova a învins-o pe Dinamo şi la baschet, şi chiar în deplasare. În prima etapă a Ligii Naţionale SCMU s-a impus cu 95-89 în faţa celor de la Dinamo Ştiinţa Bucureşti, pe sferturi: 25-22, 32-26, 20-12, 18-29. Aşadar, alb-albaştrii au avut meciul în mână şi numai pe final gazdele au mai redus ecartul. Cel mai bun jucător al Craiovei a fost Goran Gajovic, care a reuşit 23 de puncte, 9 recuperări, 4 assist-uri şi 4 intercepţii, având un indice de eficenţă 34. 

Antrenorul Aco Todorov a mizat pe jucătorii: Gajovic 23 de puncte, Mijajlovic 19, Boone 18, Troupe 14, Curry 12, Radukic 4, Casale 2, Berceanu 2, Ionescu 1, B. Popa. 

La Craiova a debutat și ultima achiziție, Aleksandar Radukić, jucător născut în Croația, dar cu cetățenie bosniacă. Baschetbalistul are de 27 de ani, măsoară 2.07, iar ultima dată a jucat în Polonia, la Polpharma Starogard Gdansk.

Antrenorul Craiovei, Aco Todorov, nu s-a declarat mulţumit de jocul echipei, dar a apreciat succesul obţinut: "Singurul lucru care mă mulţumeşte este că am câştigat. Nu sunt bucuros de felul în care ne-am apărat, pentru cele 11 mingi pierdute în repriza a doua, nu sunt fericit de modul cum am reacţionat la apărarea lor agresivă, pentru că, la cum s-a jucat, am crezut că vom câştiga la 15-16 puncte. În schimb, am tremurat până la final. Am avut un efort colectiv destul de bun, cu 23 de pase decisive, chiar dacă am avut de suferit din cauza accidentărilor. Am pierdut doi jucători din cauza accidentărilor, Mo Curry a venit săptămâna trecută, Radukic a venit cu o zi înaintea meciului cu Dinamo. El nici nu trebuia să joace în acest meci, dar când Boone a fost eliminat, a trebuie să-l introduc pe teren, deşi avea doar un antrenament cu echipa. Am jucat 32-33 de minute bine ca echipă" a spus Todorov pentru totalbaschet.

Următorul meci al echipei din Bănie este sâmbătă, 20 octombrie, în Sala Polivalentă, cu CSU Sibiu. 

Foto: totalbaschet.ro

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.